Øl,mad og folk

Irish Stew blev bragt med søfolkene i Aabenraa’s storhedstid. De ændret navnet
til ”Airsju”, udtalt med tryk på første stavelse. Det er en ret bestående af røget svinekød, hvidkål og kartofler. Retten er mest udbredt i det østlige Sønderjylland.

Den irske stuvning er med lammekød, men den sønderjyske stuvning er med svinekød.
Men hvad gør det? Det smager udsøgt. Brug et stykke kvalitetskød, gerne fra slagter.
Den originale egnsretopskrift stod at den skulle koges i vand, men Ale går mere end godt
til røget kød. Derfor er den brugt i stedet.

Øl,mad og folk

Airsju med Ale

En fantastisk let og god ret, perfekt for sommer
0 fra 0 stemmer
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 11 min
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 gram røget svinesnitte I et stykke
  • 1/2 stk Hvidkål snittet
  • Kartofler samme mængde som hvidkål
  • 1 dl Ale Vi brugte Ale no 16 fra Refsvindinge

Sådan gør du
 

  • Find frem ingredienserne
  • Snitten lægges i bunden af en gryde
  • 1 dl ale hældes over
  • Snit kålen og kartofler i skiver og læg de i skiftevis over snitten
  • Læg låg over og lad den koge 1 time. Spæd på med mere øl om det koges tørt.
  • Smag til med salt og hvid peber.
  • Snitten skæres i tynde skiver
  • Serveres med sur sennep og rødbeder

Noter

Efter inspiration "Sønderjysk Mad af Sven-Erik Ravn
Keyword Egnsretter, Gryderet, Madretter med øl, Sønderjylland
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var