Leverpostej er godt. Når den laves af lammelever får den en kraftigere smag. Bruger du lammehjerter, så bliver den lidt mildere i smagen.

Øl bruges her til at fortynde massen, og giver en god smag.

Den kan serveres som almindelig leverpostej eller som delikatessen “Fjeldabernes Natmad”.

Hvilken øl passer?  Kommer lidt an på hvornår på dagen du spiser din postej.  Men en fra en god lager til en brown ale, fra tidlig dag til frokosttid.  Her er hvordan øl og mad passer sammen.

Ale lammepostej
Print Recipe
Smagfuld leverpostej
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 20 minutter
Tilberedningstid
1 time
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 20 minutter
Tilberedningstid
1 time
Ale lammepostej
Print Recipe
Smagfuld leverpostej
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 20 minutter
Tilberedningstid
1 time
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 20 minutter
Tilberedningstid
1 time
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Lever, hjerte, løg, hvidløg og æble hakkes i grove bidder
  2. Lever, hjerte, løg, hvidløg og æble hakkes i kødhakkeren.
  3. I en gryde bager du en sovs af smør, mel, fløde og mælk.
  4. Når du har kogt sovsen på, krydrer du den med allehånde, fennikelfrø og muskatnød. Kog det igennem og køl det ned.
  5. Sovs og de hakkede ingredienser blandes og det hele fortyndes med brown ale.
  6. Hæld massen i en eller flere forme.
  7. Den bages i vandbad i ca 1 time ved 180 grader. Prøv om den er færdig med en strikkepind, det må ikke hænge noget fast. Tiden afhænger af størrelsen på formen.
  8. Brug som almindelig leverpostej, eller prøv "Fjeldabernes natmad"
Del denne opskrift