Dette er den 9. måde jeg har prøvet at lave den saftige kylling på dåse. Det er helt utroligt hvor mange måder kan lave kylling på dåse. Jeg har mindst ni til.

De sidste har været lidt på den asiatiske side. Denne har udgangspunkt i Korea, og er lidt spicy. Jeg har udover chiliflager brugt øllen Chili Klaus fra Midtfyns Bryghus.

Skinnet bliver dejlig sprødt og karamelliseret, med en spicy twist. Saucen i bunden af panden blev fantastisk og smagte godt på risene.

Til kyllingen smager det godt med en pale ale eller IPA. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Det er flere opskrifter på kylling på dåse i kogebogen “Øl i Mad”

Asiatisk kylling på dåse

0 fra 0 stemmer
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t 30 min
Samlet tid 1 t 45 min
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Kylling

  • 1 hel kylling
  • 0,33 l øl jeg brugte Chili Klaus fra Midtfyns Bryghus

Marinade

  • 2 spsk chiliflager
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 spsk øl jeg brugte Chili Klaus fra Midtfyns Bryghus
  • 1 spsk risvinseddike
  • 2 spsk honning
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 bundt forårsløg

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Rens kyllingen indvendig og udvendig
  • I en lille gryde på medium varme, hælder du sojasauce, øl, risvinseddike, honning og chiliflager. Bring til et opkog, og lad det så simre for 2-3 minutter, så den bliver lidt tykkere.
  • Sæt kyllingen på dåsen/stativet, og pensle med marinaden. Sæt på grillen på indirekte varme i ca 1 time og 10 minutter til 1 time og 30 minutter, afhængig af størrelsen på fuglen. Grillen burde var på ca 180-200 grader
  • Pensle kyllingen med marinaden igen efter ca 30 minutter. Er det mere marinade igen, kan du også pensle efter en time
  • Når den er færdig drysser du med ristede sesamfrø og forårsløg. Server gerne med ris også
Keyword Fjerkræ, Grill, Madretter med øl
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var