Dette er den 9. måde jeg har prøvet at lave den saftige kylling på dåse. Det er helt utroligt hvor mange måder kan lave kylling på dåse. Jeg har mindst ni til.

De sidste har været lidt på den asiatiske side. Denne har udgangspunkt i Korea, og er lidt spicy. Jeg har udover chiliflager brugt øllen Chili Klaus fra Midtfyns Bryghus.

Skinnet bliver dejlig sprødt og karamelliseret, med en spicy twist. Saucen i bunden af panden blev fantastisk og smagte godt på risene.

Til kyllingen smager det godt med en pale ale eller IPA. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Det er flere opskrifter på kylling på dåse i kogebogen “Øl i Mad”

Asiatisk kylling på dåse
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 minutter
Tilberedningstid
90 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 minutter
Tilberedningstid
90 minutter
Asiatisk kylling på dåse
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 minutter
Tilberedningstid
90 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 minutter
Tilberedningstid
90 minutter
Ingredienser
Kylling
  • 1 hel kylling
  • 0,33 l øl jeg brugte Chili Klaus fra Midtfyns Bryghus
Marinade
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Samle alle ingredienser
  2. Rens kyllingen indvendig og udvendig
  3. I en lille gryde på medium varme, hælder du sojasauce, øl, risvinseddike, honning og chiliflager. Bring til et opkog, og lad det så simre for 2-3 minutter, så den bliver lidt tykkere.
  4. Sæt kyllingen på dåsen/stativet, og pensle med marinaden. Sæt på grillen på indirekte varme i ca 1 time og 10 minutter til 1 time og 30 minutter, afhængig af størrelsen på fuglen. Grillen burde var på ca 180-200 grader
  5. Pensle kyllingen med marinaden igen efter ca 30 minutter. Er det mere marinade igen, kan du også pensle efter en time
  6. Når den er færdig drysser du med ristede sesamfrø og forårsløg. Server gerne med ris også
Del denne opskrift