Kan man forbedre verdens bedste ølsnacks – solæg?  Jeg har allerede erstattet vandlagen med øllage.  Vil man få lidt mere bid i ægget om man bruger en Chiliøl?  Det må prøves!  Jeg bruger en sponseret Chili Klaus Ghost fra Midtfyns Bryghus.  Du kan bruge alle gyldne, brown eller belgiske ale til øllage.

For at få en flot marmorering bruger jeg også rødkål i lagen.  Det opvejer lidt chokket de fleste får fra den grønne blomme. Når æggene er kogt banker du de let i begge ender og ruller de let så de krakelerer, før de lægges i lagen.

Æggene fik måske lidt mere bid, men for at få ekstra bid bruger jeg mere tabasco.  Her i opskriften står det mest vanlige tilbehøret – men du kan også eksperimentere med dette.  Hvad med å tage det traditionelle på den første halve for at eksperimentere på den anden?  Næste gang lægger jeg måske lidt chili i lagen for at få mere bid.

Jeg drak en god pilsner til! Se hvordan øl og mad passer sammen her!

Chili KLaus Ghost øl solæg
Print Recipe
Flotte smagfuldt ølsnacks
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 5 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 2-3 døgn
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 5 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 2-3 døgn
Chili KLaus Ghost øl solæg
Print Recipe
Flotte smagfuldt ølsnacks
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 5 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 2-3 døgn
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 5 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 2-3 døgn
Ingredienser
  • 6 stk Æg
  • 1 l øl Jeg brugte Chili Klaus Ghost - men brug den du bedst kan lide
  • 125 g salt
  • 1/3 stk rødkål
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Samle alle ingredienser
  2. Snit 1/3 af en rødkål i tynde skiver - dette giver en flot blå/lilla marmorering
  3. Lav øllagen. Hæld den Chili Klaus Ghost (eller anden ale) i gryden, tilsæt salt og rødkålen. Giv det et kort opkog.
  4. Kog op vand og læg æggene i. De skal koge i 20 minutter. Jeg tager tiden fra den tid de begynder at koge igen andre fra de lægger de i.
  5. Tag øllagen af varmen, og lad den køle ned. Når den er kold, sigtes den for rødkål og hæld den på et glas du kan gøre helt tæt.
  6. Hæld det kogende vand fra æggene, og skyl de i koldt vand. Bank de først let i bunden og toppen, så rul dem let til overfladen krakelerer. Lad æggene ligge i øllagen 2-3 døgn. (Har en gang prøvet at teste efter et døgn da jeg bare ville have en snack - de smagte godt da også - men bedre efter flere dage. I lagen kan de holde sig i 2-3 uger.
  7. Pil æggene, og skyld dem i kold vand. Del æggene i 2 med en skarp kniv. Brug en teske eller gaffel og pil forsigtig blommen ud. Der den var tager du sennep, tabasco, soya eller eddike - eller andet tilbehør. Læg blommen tilbage omvendt - altså med buen op. Server med en øl og snaps som snack! Fantastisk!
Del denne opskrift