Citronmelisse snaps

Den perfekte påskesnaps!

Færdig på en uge og går perfekt til påskefrokosten!

Hvor meget

1 l

Færdig på:

1 uge

Årstid

Forår

Bruges til:

Familie frokost

Inroduktion

Om Citronmelisse snaps

Du planlægger påskefrokost, og tænker det ville være godt med en hjemmelavet kryddersnaps.

Åh, nej, jeg er sent på den, tænker du så.  Men vent, til påske findes det flere snapse som kan laves hurtigt.  Du kan lave dildsnaps på en dag, eller denne citronmelisse snapsen som er færdig på 1 uge.

Den er frisk og god og passer godt på påskefrokostbordet!

Ingredienser

  • 1 l glas med skruelåg
  • 1 flaske vodka, 0,7 l
  • 1-2 håndfulde blade af citronmelisse
  • 200 g honning
  • 4 dl vann

Det er meget overtro om citronmelisse. Den skal lindre din kærlighedssorger og modvirke frygt.  Ikke bare det, bærer du urten på dig, vil du finde kærlighed.

Den er også så kraftig at den kan genoplive de døde!

Instruktioner steg for steg

Steg 1

Pluk citronmelissebladene og put de i et stort glas.

Steg 2

Hæld vodkaen over

Steg 3

Sæt låget på, og stil glasset til lagring.  Mange snapse skal lagres mørkt, men denne kan du sætte i solen.  Det fremskynder processen

Steg 4

Lad den trække  en uge, og filtrer essensen

Steg 5

I en gryde på svag varme blander du honning i vand, og rører til honningen er opløst.

Steg 6

Lad lagen afkøle, og hæld den i snapsen.  Filtrer igen.  Så er den klar til servering 🙂

Drik den til

TartØLetter med jomfruhummerhaler

Ølmarinerede saltstegte sild

Ølmarineret Lammekølle med ramsløgspesto