EN DAG I ØLLETS TEGN

Nordøst
London

London er stort.  Megastort.  Vi ville prøve at bruge en dag i øllets tegn i Nordøst London.  Det største arbejderstrøg i England.

Hvad vi
oplevede i Nord-London:

Jeg og konen skulle til London en weekend. Konen ville helst til Downton Abbey, men det var lidt langt væk, og var (desværre) ikke åbent denne weekend.  Jeg argumenterede for, at jeg havde et meget godt alternativ. Nogle fantastiske ølbarer og bryggerier, hvis hun bare lod mig bestemme denne ene dag.  Miraklet skete og det blev indvilget.

Det hele startede lidt dårligt. Vi er A-mennesker og troede at Broadway market i Hackney åbnede tidligt. Men nej – det gør det ikke.  Vores skridttæller blev glad, da vi vandret rundt i området, men vi blev tørstige. Vi gik ind på en forstadspub. Det må have været lidt af en fest aftenen før, siden du måtte bruge så meget klorin til at vaske lokalet. Ølglassene burde vel også være rene på et sådant sted?  Øllene smagte i hvert fald godt.

Men kl 12, og på tide at kommer videre!

 

Hvornår

Vores tidslinje

 

^
Kl 12:00

The Cock Tavern
Se vor anmeldelse her

^

 Men hvorfor ikke starte på The Cock Tavern, ølbaren hvor det ene af bryggerierne vi skal besøge startet? Howling Hops startede i kælderen på The CockTavern i Hackney, før det fik vokseværk og flyttet længere øst.

Lokalet er som en god gammel udslidt pub.  Man føler den øst-londonske historie i væggene. Elsker man de originale nordiske kliniske ølbarer, så er det vel ikke her man skal komme.  Her er det patina, patina, patina, kombineret med øl, øl og øl. De serverer også dejlige syltede æg som snack.

En af de bedste ølbarer vi har været på.

Det var her vi første gang prøvede syltede æg.  Se vores opskrift på ølsyltede æg her

^
Kl.13:30
^

Vi er spændte på at tage ud til Howling Hops – den første brewpub i verden som serverede øl direkte fra tankene.  Altså ikke vejen om flasker eller fad – de har strøget mellemleddet.  Øllene har ikke set lys eller blevet udsat for ilt. Forventningerne er store når vi forlader The Cock Tavern, hvor Howling Hops blev startet i kælderen, ud til deres nuværende placering i den gamle industrielle lagerbygning i Hackney Wick.

I toget fra Hackney til Hackney Wick står man som sild i tønde. Det viser sig bryggeriet ligger bare 650 meter fra West Hams nye hjemmearena, London Stadium (som var Olympic Stadium). West Ham spiller hjemme denne dag, og lagerbygningen og den store ølhave er et udmærket sted at varme op til kampen. Det skaber også en god stemning.

Inde er det kæmpestort. Man føler sig som i en ølhave, bare indendørs. Det er lange borde og bænke, og højt til loftet. I den ene ende står de 10 store tanke med den dejlige drik

^
14:30
^

 

Kan det blive bedre? Bryggeriet væg i væg med Howling Hops er placeret i en gammel hvid industriel bygning, som ligger ved slusen i en kanal.  Oveni serverer de tyndeste, sprødeste hvide pizzaer!

Beliggenheden er fantastisk, væg i væg med Howling Hops og kanalen. De overtog bygningen ret før OL i 2012 (Olympic park ligger bare nogle hundrede meter væk). Der var bare tomt skal, fuldt med rotter. De gjorde det om til et af Londons hotteste steder, men blev for hot, hot, hot og kunde ikke følge med i service. Derfor topper  de ikke hipsterlistene længer. Men vi finder det yderst indbydende.

 

Galleri

Flere stemnings-billeder 

Hvad skete

SÅ?

^
Kl 16:00

Beavertown Brewery
Se vores anmeldelse her

^

Er du bare en smule ølinteresseret har du mødt på de coole øldåser med spacemen på dåserne.   Beavertown har taget ølverdenen med storm, og vi måtte jo ud til Tottenham for å se hvordan det hele sker. Beavertown ble skabt af Logan – (ikke Robert) Plant – en musiker som var evigt på kanten af et gennembrud indenfor musikken (synd han ikke hed Robert). På turne kom han ind en brewpub/barbeque joint i Brooklyn, og fik en åbenbaring. Det blev hans sidste turne som musiker og start som brygger

I Hackney åbnet han en brewpub og barbeque restaurant i 2012. Han brygget øl som skulle passe til maden. Så kom opskriften på Gamma Ray, som en tjener i restauranten tegnet designet til, og wupti en succes var født! Alle skulle have den rummand! Coolt design sammen med godt øl var en hit. For at klare efterspørgslen flyttet de til Hackney Wick (der Crate og Howling Hops ligger), men efter et år blev det for lille også, og de er nu i Tottenham Hale.

^
17:30
^

Rundt hjørnet fra Beavertown ligger Pressure Drop bryggeriet, som vi faldt helt for. Gode øl, fantastisk stemning med klister på stolen.

Pressure Drop blev startet af 3 hjemmebryggere som kan meget om øl, og lite om markedsføring. De gjorde og gør fortsat alt selv. De slog igennem med deres session IPA – Pale Fire. Den har drevet udviklingen. De prøve at fokusere på det lokale i London. De har lavet en porter med rødder fra Hackney blandt andet. De har også lavet en røget hvedeøl. Selv om det høres lidt outreret ud, er deres øl yderst drikbare, og de bruger kun de bedste råvarer.

I den en ende er selve bryggeriet og foran denne er baren som har 18 haner, hvor ca halvparten er egne, og andre er fra gode bryggerier rundt i Europa/verden.   Øllene er fantastisk gode.  Den NEIPA da laver er ifølge min hustru den bedste hun har smagt.

Galleri

Det er industrielt i østlondon

 

VI BESØGTE FLERE INTERESSANTE BRYGGERIER OG ØLBARER I LØBET AF WEEKENDEN.

London har et fantastisk udvalg af bryggerier så vel som ølbarer.  Her er at par af de andre vi fik med os i løbet af weekenden.

Camden Brewery

Kunne en god lager/pilsner gøre et mikrobryggeri succesfuldt i den første bølge af mikrobryggerier i 00’erne? Skulle man ikke lave humlede IPA’s, samt lave nogle rigtigt outrerede øltyper? Camden Town Brewery er beviset på at det var mulig.

Southampton Arms

Jeg kan med garanti sige, at det findes ikke en lignende ølbar i hele verden – og jeg mener det på den gode måde.  Findes det bedre?  Måske, men du skal lede længe!

Waterloo Tap

Godt jeg ikke bor i London og jeg skal ta toget hjem fra Waterloo Station. Da ville det være stor fare for at jeg ville ringe hjem og sige at toget er forsinket – igen.  Toget ville sikkert være til tiden, men forsinkelsen ville ligge hos Waterloo Tap.

Vil de besøge de historiske pubs i London

I 2014 var jeg fuldstendig opslugt af min blog Gule Gardiner og Klassikere.   Jeg besøgte mere eller mindre alle værtshuse i København.  Jeg havde et job hvor jeg rejste meget.  London var en af mine favoritter.  Jeg vandret gennem byen for at finde de bedste værtshuse, og fandt mange gode.

Så fik jeg besøg, og lavede en runde man godt kan nå på en dag (vi gjorde det) med nogle af de bedste af de bedste.  Tro mig – om du tager denne tur vil du ikke blive skuffet.