Jeg har fået den fornøjelse, at måtte lave et gæsteindlæg her på Øl, Mad og Folk. Jeg står bag bloggen froekenfryd.dk, hvor jeg deler opskrifter på kager og desserter, så mit bidrag her til bloggen, måtte selvfølgelig involvere noget kage – og selvsagt med øl i.

Frøken Fryd

Jeg har derfor bagt en lækker ølkage, som er en gammeldags klassisk krydderkage, der efter sigende stammer fra Sønderjylland. Den indeholder hverken æg eller smør, men spises som brød med et lag smør på.

Der skal en god mørk øl i kagen, og opskriften er lavet, så det lige passer med en øl på 33 cl. Ølkagen er lidt klæg, sprød og sød på samme tid – super lækkert! Den er hurtig og nem at bikse sammen – det der tager længst tid, er bagetiden på ca. 1 time. Opskriften får I lige her:

Frøken Fryds Ølkage

Dejlig ølkage fra den anerkendte blogger Frøken Fryd
5 fra 3 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 minute
Samlet tid 16 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk

Ingredienser
  

  • 500 g Hvedemel
  • 400 g brunt farin
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk nellike
  • 33 cl mørk øl

Sådan gør du
 

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Hæld øllen i, og rør det hele godt sammen
  • Kom dejen i en franskbrødsform, beklædt med bagepapir eller smurt med smør, og bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.
  • Tag den ud af formen og lad den køle let af på en bagerist.
  • Skær den lune ølkage i skiver og server den med et lag smør på.
  • Kagen kan holde sig et par dage i en lufttæt beholder.
Keyword Dessert, Egnsretter, Madretter med øl, Sønderjylland
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var