Hakkebøf – en god gammel dansk ret. Den danske hamburger, bare endnu bedre. Ovre i Jylland bruger de også brun sovs. Denne version er i færd med at sprede sig til hele landet

Vi havde ølfond liggende og brugte den, har du ikke det kan du bruge 3 dl oksefond og 2 dl Moonshine fra Midtfyns Bryghus.

Udover dette laver vi øltilbehør. Både ølristede løg og ølsyltede agurker med chili.

Det hele smager fantastisk, og jeg drikker også en moonshine til bøffen

Se hvordan øl og mad passer sammen her

Hakkebøf med ølsovs og øltilbehør
Print Recipe
Smagfuld hakkebøf
Antal personer Forberedelses tid
3 personer 5 min
Tilberedningstid
20 min
Antal personer Forberedelses tid
3 personer 5 min
Tilberedningstid
20 min
Hakkebøf med ølsovs og øltilbehør
Print Recipe
Smagfuld hakkebøf
Antal personer Forberedelses tid
3 personer 5 min
Tilberedningstid
20 min
Antal personer Forberedelses tid
3 personer 5 min
Tilberedningstid
20 min
Ingredienser
Hakkebøf
Brun sovs
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Form bøfferne, og steg til de er færdige
  2. Smelt smørret i en gryde.
  3. Rør melet i lidt efter lidt.
  4. Kom lidt af ølfondeni, når melet har opsuget alt fedtstoffet, og rør.
  5. Tilsæt mere ølfond og fløde under omrøring lidt ad gangen, til alt væsken er kommet i, og sovsen er begyndt at få den rigtige tykkelse.
  6. Kog sovsen igennem i cirka 10 minutter, mens du rører. Smag til med salt og peber. Tilsæt kulør
  7. Læg bøfferne i gryden og lader det koge yderligere 10-15 min., så sovsen og bøfferne går op i en højere enhed
  8. Varm bollerne
  9. Samle mesterværket. Boller, ristede løg, ølsyltede agurker, og andet tilbehør du vil have. Jeg brugte også bløde løg
  10. Sovsen? Nogle hælder den bare over bøffen, andre hælder den over hele mesterværket.
Del denne opskrift