Man hører ikke så meget om skrubbe – men den er mere smagfuld end en rødspætte. At bage den hel gør at du beholder den gode smag. Den reducerede sovs sammen med rejerne gør oplevelsen større.

Jeg brugte hvedeøl i sovsen – det passer godt med fisk. Lad den koge godt ind.

Til fisken drak vi en god pilsner. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Helbagt skrubbe med skaldyrs ølsovs og rejer

Fantastisk velsmagende
No ratings yet
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 50 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 stk skrubber
  • 1 stk Løg
  • 500 g rejer
  • 3 dl hvedeøl
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/4 g safran
  • 2 spsk Smør

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Skrab fiskene og skyl den godt. Gnid den ind med salt
  • Pil rejer.
  • Steg lidt løg i en gryde. Tilsæt skallerne fra rejer og hvedeøl,s amt 0.4 l vand. Kog op. Ha ind krydderier og lad det koge i 15-20 minutter.
  • Si kraften, kast skallerne, og lad saucen koge videre og reducere tuk ca 1 dl sauce
  • Forvarm ovnen til 200 grader. Skær et lille snit ved benet, så den ikke sprækker når den bliver bagt.
  • Læg fisken i et ildfast fad, og bag den i 15 minutter.
  • Rør smør ind i sovsen
  • Server fisken hel, med rejer over og sovs over. Vi havde også kartofler til
Keyword Featured Post, Fisk, Madretter med øl
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var