Bryggerierne

Vi vil gå bag den store vifte af bryggerier og bryggere vi har i Danmark. Vi har de som overlevede frem mod ølrevolutionen. Et eksempel er Refsvindinge på 127+ år som sagde nej til Carlsberg. De var de som måske startet revolutionen med Ale no 16. Det finder vi ud af, de har ihvertfald en farverig og dygtig brygger.

Vi vil se lidt på hvor stor forskel der er på mikrobryggerierne og de store industrielle.

Vi vil også besøge bryggere som har brugt et liv til at finde de optimale øl, andre som virkelig er nytænkende. Vi vil grave frem nogle interessante og gode bryggerihistorier.

7 sunde grunde til at spise mere kålrabi

7 sunde grunde til at spise mere kålrabi

Danmarks mest undervurderede rodfrugtKålrabienI Danmark bruges kålrabi mest som dyrefoder.  Det skal det gøres om på!  Den sundeste og bedste af alle rodfrugter.  I mit hjemland Norge bruges kålrabien lidt mere, og da jeg var barn, fik jeg kålrabiskiver med mig for at...

Trinidad Doubles

Trinidad Doubles

Jeg så på det den amerikanske Top Chef - og så en som lavede det han kaldte ølsnacks fra Caribien.  Nysgerrigheden blev tændt og man fandt hurtig ud at dette er en tilnærmet nationalret der nede - og den kan laves mange måder.  Jeg så et par videoer - og blandet...

Stout Pulled Duck

Stout Pulled Duck

Vi havde et andebryst til overs.  Jeg har længe haft lyst til at lave "pulled duck", men kan man det af brystet.  Det er jo ikke særlig fedt?  Når man laver pulle pork er det jo fedtet som bryder ned kødet.  Men jeg tænker hvis man lader den få lov til at godtgøre sig...

Rødkål på øldåse

Rødkål på øldåse

Nu står grillsæsonen for døren og da er det vigtigt at have gode vegetariske alternativer til hele familien.   Dette er en version af kylling på dåse - altså en Beer Can Cabbage.  Er du ikke vegetar - så er dette en fantastisk sideret til dit grillmåltidDette er en...

Nem Shepherds Pie

Nem Shepherds Pie

Det er mange klassikere fra det engelske køkken som er godt.  Vi har tidligere lavet en Lancashire Hotpot og det er godt!  Vi har også tidligere lavet en vegetar Shepherds pie,  Det findes mange versioner af denne pie - denne er en nem, hurtig og velsmagende af...

Ølsprængt røget lammekølle

Ølsprængt røget lammekølle

Ret før påsken landet det nye legetøjet på terrassen.  En elektrisk rygeovn!  Det skal nok komme meget ud af den!  Røg er godt! Da jeg fik dentil påsken lå det vel lige til højrebenet at lave en lammekølle.  Jeg har mange opskrifter på den dejlige kølle her på siden,...

En dag i øllets tegn i nordøst London

EN DAG I ØLLETS TEGN NordøstLondonLondon er stort.  Megastort.  Vi ville prøve at bruge en dag i øllets tegn i Nordøst London.  Det største arbejderstrøg i England. Hvad vi oplevede i Nord-London:Jeg og konen skulle til London en weekend. Konen ville helst til Downton...

Vegetar “lammekrone”

Vegetar “lammekrone”

Lammet er for mange selve symbolet for påsken.  Dette er en en tradition helt tilbage fra jødenes flugt fra Egypten, og Jesus ses også på som guds lam, da han blev ofret i påsken. Kan man lave et vegetarisk "lam", så man kan servere de samme udseende retter til  alle...

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Den bedste ingrediens:

Sulten?

Se også:

Kategorier

Pin It on Pinterest

Share This