Egnsretter

Kender du en ret som er speciel for din egn? I gamle dage rejste ikke folk så meget og der udviklet sig mange lokale retter. Det nordiske køkken har fået vind i sejlene de sidste år. Det er populært at benytte lokale råvarer igen. Den gang det var egnsretter var folk ofte fattige, og nogle af retterne virker specielle i dag.

Vi undersøgt mange retter og vil se på de klassiske, men også prøve at udvikle nogle til at være op i tiden.

Selve listen kommer i bogen, men her er en liste over nogle retter dine bedste- og oldeforældre spiste:

Vinsuppe med flæsk, Skrædderdues, Airsju, Solæg, Ruskomsnusk, Æbletorsk, Skidtæg, Stegte saltsild, Imsøda Fiskehoud ,Bræjnnesnuda. Fyjlnakreitur, Bræjnnvinssøvva, Flekkesild, Fulskager, Andutel , Bakskuld, Æwlkag mæ flæsk, Saltkuk,Kalvedans, Lakseører og Fullinsteg mm

IPA Appelsincreme

IPA Appelsincreme

Dessert er godt, men desværre laver jeg det for sjældent.  Vi fik pænt besøg og skulle bruge en god dessert.  Jeg lavede en frugtsalat, hvor jeg blandt andet lavede denne appelsincreme til. Den blev en hit, og man ville gerne prøve at lave en tærte med denne - det...

Øldampet rødtunge med ramsløgswrap

Øldampet rødtunge med ramsløgswrap

Jeg elsker ramsløg.  Fantastisk når du bruger det i mayo eller i pesto. Rødtunge er kongen af fladfisk.  Hvad hvis man damper den i øl, og man lar den dampe i ramsløg, så kan det vel ikke blive så dårlig?Jeg bruger hvedeøl i citronsauce og til at dampe i.  I denne...

Pulled jackfruit

Pulled jackfruit

Kogebogen Ølvegetar kommer ud i efteråret - bliv med at støtte projektet her.Jeg har altid elsket pulled pork - men kan man lave en vegetar version?  Helt klart.  Til sønnikes studentfest lavede vi både pulled pork og pulled jackfruit.  Nogle tog "fejl" og tag den...

7 sunde grunde til at spise mere kålrabi

7 sunde grunde til at spise mere kålrabi

Danmarks mest undervurderede rodfrugtKålrabienI Danmark bruges kålrabi mest som dyrefoder.  Det skal det gøres om på!  Den sundeste og bedste af alle rodfrugter.  I mit hjemland Norge bruges kålrabien lidt mere, og da jeg var barn, fik jeg kålrabiskiver med mig for at...

Trinidad Doubles

Trinidad Doubles

Kogebogen Ølvegetar kommer ud i efteråret - bliv med at støtte projektet her.Jeg så på det den amerikanske Top Chef - og så en som lavede det han kaldte ølsnacks fra Caribien.  Nysgerrigheden blev tændt og man fandt hurtig ud at dette er en tilnærmet nationalret der...

Stout Pulled Duck

Stout Pulled Duck

Vi havde et andebryst til overs.  Jeg har længe haft lyst til at lave "pulled duck", men kan man det af brystet.  Det er jo ikke særlig fedt?  Når man laver pulle pork er det jo fedtet som bryder ned kødet.  Men jeg tænker hvis man lader den få lov til at godtgøre sig...

Rødkål på øldåse

Rødkål på øldåse

Kogebogen Ølvegetar kommer ud i efteråret - bliv med at støtte projektet her.Nu står grillsæsonen for døren og da er det vigtigt at have gode vegetariske alternativer til hele familien.   Dette er en version af kylling på dåse - altså en Beer Can Cabbage.  Er du ikke...

Nem Shepherds Pie

Nem Shepherds Pie

Det er mange klassikere fra det engelske køkken som er godt.  Vi har tidligere lavet en Lancashire Hotpot og det er godt!  Vi har også tidligere lavet en vegetar Shepherds pie,  Det findes mange versioner af denne pie - denne er en nem, hurtig og velsmagende af...

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Den bedste ingrediens:

Sulten?

Seneste kommentarer

Se også:

Kategorier

Pin It on Pinterest

Share This