Egnsretter

Kender du en ret som er speciel for din egn? I gamle dage rejste ikke folk så meget og der udviklet sig mange lokale retter. Det nordiske køkken har fået vind i sejlene de sidste år. Det er populært at benytte lokale råvarer igen. Den gang det var egnsretter var folk ofte fattige, og nogle af retterne virker specielle i dag.

Vi undersøgt mange retter og vil se på de klassiske, men også prøve at udvikle nogle til at være op i tiden.

Selve listen kommer i bogen, men her er en liste over nogle retter dine bedste- og oldeforældre spiste:

Vinsuppe med flæsk, Skrædderdues, Airsju, Solæg, Ruskomsnusk, Æbletorsk, Skidtæg, Stegte saltsild, Imsøda Fiskehoud ,Bræjnnesnuda. Fyjlnakreitur, Bræjnnvinssøvva, Flekkesild, Fulskager, Andutel , Bakskuld, Æwlkag mæ flæsk, Saltkuk,Kalvedans, Lakseører og Fullinsteg mm

Ras el hanout torsk med IPA Vinaigrette

Ras el hanout torsk med IPA Vinaigrette

Tidligere i ugen fandt jeg krydderblandingen Ras-el-hanout fra Nordafrika.  Jeg brugte den i den ristede kålrabi- og gulerodsuppe.  Det kan vel bruges i andre retter også?  Hvad med en torskeret med masse grøntsager?  Jeg gik igang og det blev denne ret.  En blanding...

Ristet kålrabi- og gulerodssuppe

Ristet kålrabi- og gulerodssuppe

Kålrabi er nordens appelsin og smager fantastisk.  Jeg havde lidt liggende og det var koldt udenfor - så hvorfor ikke en varmende suppe?  Sammen med gulerødder og det nordafrikanske krydderblandinge "ras el hanout" blev det en rigtig dejlig og nem suppe. Det bedste er...

Quiz – Hvor meget ved du om pilsneren?

Quiz – Hvor meget ved du om pilsneren?

Pilsneren er Danmarks og Verdens foretrukne øl.  Findes det en bedre følelse end når den ravfarvede drik forfrisker ganen på en varm sommerdag - eller vinterdag for den sags skyld.  De senere år har det blevet sat fokus på pilsneren, og det har blevet det nye hotte. ...

Ølbraiserede farserede grisetæer

Ølbraiserede farserede grisetæer

For nogle år siden ville min reaktion været: Grisetæer - det spiser man da ikke! Men man bliver klogere med alderen. Den sidste sommer vi kunne rejse frit, var vi i Paris. På en af Hemingways gamle hangouts, stod det farserede grisetæer på menuen. Det må prøves var...

Solgrønt over Gudhjem

Solgrønt over Gudhjem

Over på solskinsøen Bornholm er en af signaturretterne "Sol over Gudhjem" - altså røget sild med en æggeblomme over. Kan vi overføre denne ret til en vegetarret? Det kan man, og det smager godt! Aubergine sild smager godt - og vi ryger dem på samme som man ryger "faux...

Rødbedetartar

Rødbedetartar

En dejlig blodrød tatar ser da altid indbydende ud? Det gør også denne rødbede tataren. Men udseende er ikke alt -den skal også smage godt! Intet problem - det gør den. Rødbedetataren er smagfuld, Avocadoen komplimenterer og balancerer den. Man kan selvfølgelig bruge...

Vegetar stjerneskud

Vegetar stjerneskud

Stjernskud er en af frokostbordets hofretter. En overdådig ret med fisk, dressing og grønt. Her har jeg lavet et vegetarisk stjerneskud som siger spar 2. Den er en god blanding af smagfulde ingredienser, sprødt og blødt. Det hele samles til et godt smørrebrød. Jeg...

Ølpaneret pandestegt pastinak (fiskefilet)

Ølpaneret pandestegt pastinak (fiskefilet)

Det er intet frokostbod uden fiskefilet - eller meget sjældent. Hvad serverer du til vegetaren i familien? Jo, en ølpaneret pandestegt pastinak. Den er så god, så måske flere vil smage også! Paneringen er selvfølgelig med øl. Brug en pilsner eller gylden ale (ikke...

Faux laks med rygeostcreme

Faux laks med rygeostcreme

Skal du have laksemiddag og det kommer en vegetar? Hvorfor ikke lave en vegetarlaks til din gæst? Det smager godt, og gæsten vil få en ret som ikke skiller sig ud. Måske nogle af de andre gæster vil prøve den også? Jeg kan godt lide røgsmag, så jeg gav den fuld knald...

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Den bedste ingrediens:

Sulten?

Se også:

Kategorier

Pin It on Pinterest

Share This