Egnsretter

Kender du en ret som er speciel for din egn? I gamle dage rejste ikke folk så meget og der udviklet sig mange lokale retter. Det nordiske køkken har fået vind i sejlene de sidste år. Det er populært at benytte lokale råvarer igen. Den gang det var egnsretter var folk ofte fattige, og nogle af retterne virker specielle i dag.

Vi undersøgt mange retter og vil se på de klassiske, men også prøve at udvikle nogle til at være op i tiden.

Selve listen kommer i bogen, men her er en liste over nogle retter dine bedste- og oldeforældre spiste:

Vinsuppe med flæsk, Skrædderdues, Airsju, Solæg, Ruskomsnusk, Æbletorsk, Skidtæg, Stegte saltsild, Imsøda Fiskehoud ,Bræjnnesnuda. Fyjlnakreitur, Bræjnnvinssøvva, Flekkesild, Fulskager, Andutel , Bakskuld, Æwlkag mæ flæsk, Saltkuk,Kalvedans, Lakseører og Fullinsteg mm

Røget hel kålrabi

KOGEBOGEN ØLVEGETAR ER NU PÅ GADEN!Vil du overraskes? Overraskes over smag, overraskes over farve og overraskes over, hvor godt en lidt misforstået rodfrugt kan smage?Prøv at ryge og grille en kålrabi. Midten af rodfrugten bliver mør, smagfuld og får en fantastisk...

Kantarel tartØLetter

KOGEBOGEN ØLVEGETAR ER NU PÅ GADEN!Kantareller er godt. Punktum. Alene, men det fungerer også som køderstatning, og er fantastisk i tartØLetter. De giver en god fylde og smag. Det er bedst medde ferske, men kan også udvande de tørrede.Her har jeg lavet et alternativ...

Veg Wellington

KOGEBOGEN ØLVEGETAR ER NU PÅ GADEN!En af de klassiske engelske retter er Beef Wellington.  Udfordringen var at lave en vegetarversion af klassikeren Som originalen skal man bruge lidt tid på retten, da det er mange elementer og og steg.  Det hele er værd det, da...

Tempura Grøntsager med dip sauce

KOGEBOGEN ØLVEGETAR ER NU PÅ GADEN!Alt som friteres er jo godt! Friterede grøntsager er ingen undtagelse. Dejen med æggehvider gør dem ekstra sprøde. (Du kan lave dejen vegansk ved at undlade æg) Snacksene blev rigtigt gode, og sammen med dip sauce blev det en hurtig...

En dag på Ølfestivalen 2021

Jeg er tydeligvis allergisk mod ølfestivalen, hver gang jeg vågner op efter festivalen, føler jeg med dårlig med hovedpine!  Men det er også et tegn på at det var en succes! Vi havde store forventninger til at endelig komme på festival igen.  Udover at smage de øl jeg...

7 øl jeg vil smage på Ølfestivalen 2021

7 ØL JEG VIL SMAGE PÅ ØL-FESTIVALEN 202144 Udstillere420+ ØlDejlige Mennesker og Godt Øl! Endelig er Danske Ølentusiasters Ølfestival tilbage i kendte rammer i Lokomotivværkstedet. Jeg ønsket selv at stille ud med min bog Ølvegetar, men pga papirmangel nåede den ikke...

Falaføl

KOGEBOGEN ØLVEGETAR ER NU PÅ GADEN!Min hustru elsker falafel. Hun undrede sig over om jeg kunne lave nogle hjemmelavede falafler med øl, såkaldte falafØL. Selvfølgelig! Da dejen har en tendens til at falde fra hinanden, er det ikke en god idé at bruge den i dejen....

Hummus med IPA

Hummus er min hustrus favorit, hun kan ikke få nok. Hun elsker simpelthen bare at dyppe brød i hummus, hun elsker hummus til falafØl, kebab og flere ting end jeg kan nå at nævne.Det var derfor lidt nervepirrende, da hun skulle smage på min version. Hun er min...

Spicy Gulerodssuppe med Toast

KOGEBOGEN ØLVEGETAR ER NU PÅ GADEN!Nogle gange er det bare godt med suppe. Nogle gange er man ikke så sulten, og en lille suppetallerken er bare så godt. Om vinteren er det godt med en suppe at varme sig på. Denne suppe passer året rundt. Du bestemmer selv hvor spicy...

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Den bedste ingrediens:

Sulten?

Seneste kommentarer

Se også:

Kategorier

Pin It on Pinterest

Share This