Vi har lavet en del infographics med information om øl og mad. Her får du alle sammen på et sted.
Her er 15 grunder til at øl er godt for helsen. Læs hele artiklen her:
Oversigt over de mest vanlige danske øltyper . Læs hele artiklen her:
Kålrabi ziti med grønkål og svampe
Kålrabi er en af de sundeste grøntsager som findes, og er min favorit. Desværre bruges den til for lidt, næsten bare til mos. Den kan bruges til masse forskelligt. Her bruger vi den som pasta. Det bliver fantastisk godt. Har du ikke en kålrabi for hånden - kan du også...
Vegetar Shepherd´s Pie med ale
Jeg har ikke gået helt vegetar, men har fundet ud at det er helt ok at have en kødfri dag i ny og ned. Med de retterne jeg laver, savner jeg faktisk ikke kød. Når man bruger øl i fonden - så får man en dybere og kraftigere smag. Ølfonden kan laves fra bunden af - men...
Oksehalesuppe med ale
Da jeg var en lille gut op i fjeldabernes land fik jeg en gang i blandt oksehalesupper. Jeg syntes det var noget mærkelig noget. Heldigvis har jeg blevet voksen og har lært hvordan oksehaler giver de bedste simreretter, Det er flere opskrifter her på siden. Sneen...
Det er nu 251 Bryggerier i Danmark
PRESSEMEDDELSE Det er nu 251 bryggerier i Danmark. Ved indgangen til 2021 er der nu 251 bryggerier i Danmark. Selv i en udfordrende periode med Covid-19, findes det optimistiske bryggere derude, som starter nye bryggerier op. Listen over de 251 bryggerier er samlet på...
Massaman karry lammeskanke
En af de mest populære opskrifter her på bloggen er "ølbraiseret lammeskank". Den er min personlige favorit. Men den har fået en konkurrent. Jeg havde købt noget Massaman Karrypasta til en anden ret. Havde lidt til overs, så kom tanken. Har man ikke læst et sted at...
Helbagt skrubbe med skaldyrs ølsovs og rejer
Man hører ikke så meget om skrubbe - men den er mere smagfuld end en rødspætte. At bage den hel gør at du beholder den gode smag. Den reducerede sovs sammen med rejerne gør oplevelsen større. Jeg brugte hvedeøl i sovsen - det passer godt med fisk. Lad den koge godt...
Ølfinker
Jeg indrømmer det gerne, jeg er lidt sen i opfattelsen nogle gange. Det tog mig over 20 år her nede , før jeg fandt ud hvad finker egentlig er. Jeg søgte på en norsk favorit - Lungemos - som kom jeg over finker. Det er søsterretten til den norske. Når jeg så...
Karrysild
Min hustrus Karrysild var den sild som åbnet mine øjne for hvor fantastisk sild kan være. Det var en åbenbaring. Dette har gjort at jeg har prøvet flere opskrifter på sild, og det bliver bare bedre og bedre. Det er utrolig hvor mange smager man kan få ud af havets...
Ølmarinerede modnede sild
Marinerede gammeldags modnede sild er ofte grundlaget for at lave en god silderet. Nå salter jeg ikke og modner sild selv, da det tager lidt for meget plads i en lille lejlighed inde i byen. Jeg køber i stedet gode spegesild som jeg så marinerer. Det bliver kæmpegodt....
Ølsild med ramsløgscreme
Ramsløg er den danske hvidløg og har igen blevet populære. Jeg har med stor glæde brugt ramsløg i lammeretter, men hvorfor ikke med sild også? Det skulle vise sig at være et godt valg. Når man samtidig udøleller/marinerer i spegesilden i IPA bliver det fantastisk. IPA...
Hej ØMF
Kan man købe en kopi af jeres oversigt over “De forskellige øltyper”. Jeg så den hænge i kvickly i stort format, og ønsker nu en mindre version til min væg.
Jeg håber, at I kan hjælpe mig.
Mvh. Jakob Siig Nielsen
Hejsa Jacob
Ja den er i 3 str http://xn--logfolk-p1a.dk/oelshirts/#!/v%C3%A6gbilleder+posters?q=P180
I hvilen Kvickly har du set den?
Højt skum
Jan Erik