Infographics

Vi har lavet en del infographics med information om øl og mad.  Her får du alle sammen på et sted.

Her er nogle sjove facts om dansk øl:15 sjove facts om Danske øl

Her er en infographic om hvordan sætte øl og mad sammen.  Læs også hele artiklen her.

Øl, mad og folk

Kunstnere har ofte haft et had/kærlighed/had forhold til alkohol. Det har givet nogle gode citater

Øl,Mad og Folk

Her 15 nye sjove fakta om øl

15 nye factsv2

Ikke kast ølrester efter festen. Her er 11 gode tips til hvad du kan bruge de til. Alt fra skønhedstips til skadedyrsbekæmpelse,rens og polering. Læs alle tips her.

11 husholdningstips for brug af ølrester

Havde vi klogere politikere og statsoverhoveder før?  Se på nogle af disse citater og døm selv.

Øl, Mad og Folk

Her er 15 grunder til at øl er godt for helsen. Læs hele artiklen her:

ømf.dk Øl og helse

Oversigt over de mest vanlige danske øltyper . Læs hele artiklen her:

Øltyper

Kålrabi ziti med grønkål og svampe

Kålrabi ziti med grønkål og svampe

Kålrabi er en af de sundeste grøntsager som findes, og er min favorit. Desværre bruges den til for lidt, næsten bare til mos. Den kan bruges til masse forskelligt. Her bruger vi den som pasta. Det bliver fantastisk godt. Har du ikke en kålrabi for hånden - kan du også...

Vegetar Shepherd´s Pie med ale

Vegetar Shepherd´s Pie med ale

Jeg har ikke gået helt vegetar, men har fundet ud at det er helt ok at have en kødfri dag i ny og ned. Med de retterne jeg laver, savner jeg faktisk ikke kød. Når man bruger øl i fonden - så får man en dybere og kraftigere smag. Ølfonden kan laves fra bunden af - men...

Oksehalesuppe med ale

Oksehalesuppe med ale

Da jeg var en lille gut op i fjeldabernes land fik jeg en gang i blandt oksehalesupper. Jeg syntes det var noget mærkelig noget. Heldigvis har jeg blevet voksen og har lært hvordan oksehaler giver de bedste simreretter, Det er flere opskrifter her på siden. Sneen...

Det er nu 251 Bryggerier i Danmark

Det er nu 251 Bryggerier i Danmark

PRESSEMEDDELSE Det er nu 251 bryggerier i Danmark. Ved indgangen til 2021 er der nu 251 bryggerier i Danmark. Selv i en udfordrende periode med Covid-19, findes det optimistiske bryggere derude, som starter nye bryggerier op. Listen over de 251 bryggerier er samlet på...

Massaman karry lammeskanke

Massaman karry lammeskanke

En af de mest populære opskrifter her på bloggen er "ølbraiseret lammeskank". Den er min personlige favorit. Men den har fået en konkurrent. Jeg havde købt noget Massaman Karrypasta til en anden ret. Havde lidt til overs, så kom tanken. Har man ikke læst et sted at...

Ølfinker

Ølfinker

Jeg indrømmer det gerne, jeg er lidt sen i opfattelsen nogle gange. Det tog mig over 20 år her nede , før jeg fandt ud hvad finker egentlig er. Jeg søgte på en norsk favorit - Lungemos - som kom jeg over finker. Det er søsterretten til den norske. Når jeg så...

Karrysild

Karrysild

Min hustrus Karrysild var den sild som åbnet mine øjne for hvor fantastisk sild kan være. Det var en åbenbaring. Dette har gjort at jeg har prøvet flere opskrifter på sild, og det bliver bare bedre og bedre. Det er utrolig hvor mange smager man kan få ud af havets...

Ølmarinerede modnede sild

Ølmarinerede modnede sild

Marinerede gammeldags modnede sild er ofte grundlaget for at lave en god silderet. Nå salter jeg ikke og modner sild selv, da det tager lidt for meget plads i en lille lejlighed inde i byen. Jeg køber i stedet gode spegesild som jeg så marinerer. Det bliver kæmpegodt....

Ølsild med ramsløgscreme

Ølsild med ramsløgscreme

Ramsløg er den danske hvidløg og har igen blevet populære. Jeg har med stor glæde brugt ramsløg i lammeretter, men hvorfor ikke med sild også? Det skulle vise sig at være et godt valg. Når man samtidig udøleller/marinerer i spegesilden i IPA bliver det fantastisk. IPA...

2 Kommentarer

  1. Jakob Siig Nielsen

    Hej ØMF

    Kan man købe en kopi af jeres oversigt over “De forskellige øltyper”. Jeg så den hænge i kvickly i stort format, og ønsker nu en mindre version til min væg.

    Jeg håber, at I kan hjælpe mig.

    Mvh. Jakob Siig Nielsen

    Svar

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Den bedste ingrediens:

Sulten?

Seneste kommentarer

Se også:

Kategorier

Pin It on Pinterest

Share This