Det har rykket i mig i lang tid. Skal man blive pølsemager?  Det er svært at lave pølse er det ikke? Når man ser på nettet så er svaret ja, og nej!  Vi har arvet en Kenwood Major med en kødhakker, så burde vel være hjemme? Så svært er det vel heller ikke?

Hvordan gør man?  Nettet flommer over at gode råd, opskrifter, og ikke mindst youtube videoer. Man siger at research giver gode resultater, men her forvirrer det bare. Der er vidst mange veje til pølseRom.Til slut finder jeg ud, at man bare må kaste sig ud i det. Julen er nær, hvorfor ikke lave en juleølmedister?

Skridtene går til slagteren på Kultorvet.  Skrev 2 dage før et spørgsmål om de har ingredienserne, specielt tarme. Får aldrig svar.  Kommer ind, og ja de har alle ingredienser, men får en pegefinger. Du skulle bestilt på forhånd!!

Hjemme får jeg kødhakkeren i gang.  Problemet er at jeg har kun fået en skive med i arven, den i mellemgrov størrelse, Det gør at den tilstoppes ret tit, og det er besværligt.  Det der med at være pølsemager bliver ret svært.  Jeg må rense den tilstoppede skive ret tit.  Så brug den grove skive!  Den er nu bestilt hjem for fremtidig brug.

Så skulle jeg blande ingredienser, og køre pølserne ud.

Et tip: Hold alt iskold! Sæt kød og øl i køleskab når du ikke bruger det!

Lidt beskedent, det er faktisk den bedste medister jeg har prøvet.  Her er hvad jeg gjorde.

Til pølsen drikker du en Bock eller juleøl.  Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Juleølmedister
Print Recipe
Dejlig smagfuld medisterpølse
Antal personer
4 personer
Tilberedningstid Ventetid
1 timer 2 timer
Antal personer
4 personer
Tilberedningstid Ventetid
1 timer 2 timer
Juleølmedister
Print Recipe
Dejlig smagfuld medisterpølse
Antal personer
4 personer
Tilberedningstid Ventetid
1 timer 2 timer
Antal personer
4 personer
Tilberedningstid Ventetid
1 timer 2 timer
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Samle alle ingredienser
  2. Kør kød, den pillede løg og bacon 2 gange igennem hakkeren
  3. Kom farsen i en skål og rør den med nellike, allehånde, salt, peber, æggehvider og kartoffelmel.
  4. Tilsæt det kolde øl lidt ad gangen, så farsen bliver blød, pas dog på, at den ikke bliver for flydende. lad den hvile i minimum en halv time
  5. Steg en lille prøvedelle, så du er sikker på, at farsen er krydret, som du ønsker,
  6. Kør den gennem pølsestopperen. Passe fast. Rul de så i passende længder. Lad de så hvile i køleskabet en times tid
  7. Blancher de i 80 graders vand 15-20 minutter
  8. Steg før servering! Server med passende tilbehør som rødkål.
Del denne opskrift