Ribbenstegen er saftig og mør, med masse sprød svær. Det sure og rødkålen er god og hjemmelavet. Faktisk en lille svinehimmel.  Men himlen forandres hurtig til et madspildshelvede.   Er det nogen som kan fortælle hvem som spiser tomater til flæskesteg?  Eller salatblade og appelsinskiver?

Øl, Mad og Folk

Siden fødslen i 1852, som en kælderbeværtning, har Kanalcafeen brugt 160 år på at blive en af de mest populære frokostrestauranter i København.  Vil du have et bord, skal du bestille god tid i forvejen.  Da disse anmeldere ikke er af de som planlægger lang tid i forvejen, har vi ringet mange gange forgæves.  Hver gang vi får nej, bygges myten op om at dette er an af byens bedste frokostrestauranter. Men er den nu det?

Det er altid en særlig stemning når man går ned trapperne til en kælderbeværtning.  Der er ingen storslået udsigt eller prangende lokaler. Man går ned i dybet på bæstet, dørene åbnes og der oser af hygge, hygge, hygge.  Så også på Kanalcafeen. Her har de små stuer blevet fyldt op igennem de sidste 100 år.  Når vi siger fyldt op, så er det ingen underdrivelse, tror ikke det kan blive placeret en siddeplads mere i lokalerne.  Vi bliver placeret i baglokalet, og på vejen dit går vi forbi bordene som er placeret i det som kan karakteriseres på gangen.  I vores superhyggelige lille stue bliver vi placeret med et 4-mands bord. Lidt senere kommer det et rigtigt hyggeligt par fra Bornholm.  Skal du have en lille privat frokost er ikke dette stedet, men vil du få nye bekendtskaber, er det midt i blinken.

Vi bestiller en øl og studerer spisesedlen, og den får munden til at løbe i vand.  Der er mange lækkerbiskner der. I dag er vore smagsløg ens, og vi bestiller det samme.  Vi starter med røget ål med røræg og fortsætter med ribbensteg med surt og rødkål. Ålen er frisk og god og den svømmer godt i snapsen.  Røræg og purløgen giver en god kombination.  Ribbenstegen er saftig og mør, med masse sprød svær. Det sure og rødkålen er god og hjemmelavet. Faktisk en lille svinehimmel.  Men himlen forandres hurtig til et madspildshelvede.   Er det nogen som kan fortælle hvem som spiser tomater til flæskesteg?  Eller salatblade og appelsinskiver?  Et smørrebrød skal kun have de ingredienser du spiser, ikke unødvendig pynt.  Det samme er for ålen, unødvendig tomater, agurker og salat.  Vi sender jo tilbage halvparten af den mad som kommer ud!  Unødvendigt madspild!  Men lad ikke det forstyrre glæden med smagen af maden, den er i top!  Vi kan også anbefale både deres røgede lammelår og roastbeef fra tidligere besøg.

Man hygger sig på trange Kanalcafeen. Tjeneren er hyggelig og med en god kommentar.

Øludvalget er så som så.  Du kan få Carsbergprodukter, samt Ale no 16 på fad.   Eneste vi har at udsætte er at det hver gang tager cirka 20 minutter fra vi bestiller noget at drikke, til det står på bordet. Så må man jo indstille bestillingsrutinerne efter dette.

Vi giver 4 ømf’er for Kanalcafeen.  Vi troede at vi kunne nå 5, men madspildet, at det er lidt overfyldt og den lange ventetid på øl trækker ned.

  • Hjemmelavet mad 90% 90%
  • Præsentation af mad 10% 10%

%

Øludvalg

  • Hyggestemning 60% 60%
  • Portionsstørrelse 90% 90%
  • Personale og service 75% 75%

%

Velsmagende

Se vores guide til flere af Københavns frokostrestauranter her