Bogen Øl i Mad

 

 

Af Jan Erik Ingvaldsen

Øl i Mad – NU SOM PAPERBACK

Kogebog

Denne bog er en introduktion til hvordan du kan bruge øl i mad. Jeg har samlet nogle velsmagende opskrifter, som de kendte klassikere, fusionerede klassikere med norske råvarer, samt retter med en ny tvist.

Hvad siges til tartØLetter, øl bacon og løgmarmelade, svineskankramen eller nordlysskud?

Køb på Amazon: Klik her

Antal opskrifter

Antal billeder

Visninger på blog

INDHOLD

Se billeder af de fleste opskrifter under

OM ØL

Vi kommer ind på øllets historie, øllets ingredienser, brygprocessen og øltyper.

OM ØL OG/I MAD

Vi giver grundlæggende information om hvordan øl og mad passer sammen, samt tips til hvordan du bedst bruger øl i mad.

TARTØLETTER

Øl beriger smagen i fyldet til tarteletter. De bliver såkaldte tartØLetter.  Vi har udarbejdet flere nye opskrifter.

Tartøletter med brisler bacon og champignon

Kylling og asparges tartøletter

Tartøletter med laks og blandede svampe

Tartøletter med IPA marinerde fisk og rejer

Tartøletter med jomfruhummer i weissbier

DANSKE KLASSIKERE

Vi har beriget danske klassikere som æbleflæsk, flæskesteg, skipperlabskovs, stegt sild, leverpostej m.fl med øl.

Airsju med ale

Skipperlabskovs med ale

Druknet flæskesteg

Druknet æbleflæsk

Ølbien med grønlangkål

Ølmarinerede stegte sild

Ale Lammepostej

Fyjllakreitur med cider

DANSKE KLASSIKERE PÅ NORSK

Vi har fusioneret de klassiske danske smørrebrød med norske ingredienser som rakfisk, klipfisk, ørred, elgkød og renkød. Vi har så fået bl.a Fjeldabernes natmad, Løitenbøf, Nordlysskud.

IPA marinerede Rakfisk med rygeostcreme

Fjeldabernes natmad

Finnbiff tartøletter

Løitenbøf

Nordlysskud

klipfisk tartøletter

PØLSER

Øl i pølser er godt.  Vi har lavet klassikere, samt kommet med nyt bud på den røde pølse – en såkaldt rød wienerølpølse.
Vi har også marineret grilpølser.

Juleølmedister

Vossakorv

Rød wienerølpølse

Ale grillede pølser

OKSE, SVIN og LAM

Øl egner sig godt sammen med alle kødtyper.  Her får du nogle eksempler på hvordan øl beriger disse.

Limfjordsporter braiseret flæsk a la kina

Lammaporchetta med ølsauce

Svineskankramen - japansk version

Svineskankramen - kinesisk version

Druknet røget grillet svineskank med æblemos og æble coleslaw

Ølmarineret lammekølle med ramsløgpesto

Røget lammekølle i sennep rosmarin og ølmarinade

Den ulitimate spicy ølburger

Røget ølbastet brisket

MAD FRA HAVET

Øl kan bruges på mange måder med mad fra havet.  Her marinerer, koger og glaserer vi retterne.

New Orleans Grillede rejer

Muslinger med røget bacon dampet i hvedeøl

Øldampede muslinger i hvidløg og sriracha

IPA citrus marineret rødspætte

Torsk i rød ølkarry

Porter og honningglaseret kulmule

Ølgravad laks

SIMREMAD

Det findes ingen simremad som ikke bliver bedre med øl.  Se en bred vifte af retter under.

Ølbraiseret lammeskank

Irish stew

Ølbraiserede svinekæber på thai vis

Spicy IPA braiserede oksehaler

Ølbraiserede lammeskanktaco

Ølbraiserede Osso Buco med Gremolata

Ølbraiseret svinenakke

Oksegryde med rodfrugter

Lancashire hot pot med brown ale

KYLLING

Kylling på dåse er en klassiker.  Her får du mange måder at lave den på, samt flere kyllingeretter.

Cajun kylling på dåse

Hot og Sticky kylling på dåse

Koriander og lime kylling på dåse

Akvavit kylling på dåse

Sød og spicy kylling på dåse

Røget Louisiana kylling på dåse

Peking and på dåse

Indian sticky kylling på dåse

Citronpeber kylling i øllage med mangosalsa

Øl og honningglaseret kylling

Kylling waterzooi

Chili ølkylling tacos

TILBEHØR, SAUCER OG MARINADER

Øl, Bacon og Løgmarmelade og ølfritter er bare nogle af et utal retter under tilbehør.

ØLCITATER

Vi krydrer bogen med flotte ølbilleder og ølcitater.

Ølskribent

Jan Erik

Nordmanden som kom til København og blev bjergtaget af den danske ølkultur.  Startet først værtshusbloggen “Gule Gardiner og Klassikere” som har blevet omtalt både i danske og nordiske medier. Har i de senere år fokuseret på siden “Øl, Mad og Folk”, hvor øl i mad har blevet mere og mere i fokus.  Det har blevet en lidenskab at udvikle nye måder at bruge den fantastiske ingrediens i maden.

Vil komme med 2 nye ølbøger i 2021

 

 

 

{
Jeg var en stor kulinarisk opplevelse rikere.

Dette var simpelthen så fantastisk, at det var ingen stjerner å trekke. Tankene, fantasien, planlegningen, innkjøpene, utførelsen, gjestene, den enorme spennvidden i ølutvalget, 10 forskjellige akevitter og rammene gjorde dette til en opplevelse på Noma-nivå (ja, jeg har vært der).

– Pål Rikter om retterne i kapitlet “Danske retter på norsk”

Sådan køber du bogen – NU SOM PAPERBACK

PRINT ON DEMAND – POD

ØL I MAD

KOGEBOG

Vil du have en signeret bog med personlig hilsen? Da kan du bestille via jei@kommunikasjon.dk. Betalingen sker på forskud via mobile pay (24 76 04 22).  Den lagerføres ikke, da den er Print-On-Demand – den trykkes altså på ordre. Det går ca 14 dage før jeg modtager den fra trykkeriet.  Når jeg modtager den, vil jeg signere den og sende til dig.

Køb på Amazon her

.

Bøger som kommer i 2019

.

Maj, 2019

Øl, Mad og Folk
– Ruten til den danske mad- og ølkultur

Historien om en roadtrip fra Bornholm til Skagen gennem den danske mad- og ølkultur.  Historier fra bryggere, krofattere og andre som kan belyse mad- og ølkulturen i Danmark

.
.

 

 

.

Efteråret 2019

Arbejdstitel: Fisk og Øl

En kogebog med mad fra  havet- De fleste retter med øl i, er kødretter.  Dette vil jeg gerne gøre om på, og er i færd med at udvikle retter med fisk og skaldyr, hvor øl beriger retten.  En spændende udfordring!

Min blog

Om dansk ølkultur

Grillet andebryst med kålrabimos med stoutsauce

Grillet andebryst med kålrabimos med stoutsauce

I en verden, hvor grænserne mellem køkkener bliver mere flydende, findes der en særlig glæde ved at tage klassiske retter og omskabe dem med lokale råvarer. Det var netop dette eksperiment, der førte til skabelsen af en unik hovedret: Grillede Andebryster med...

Ølsvin på pind på asiatisk

Ølsvin på pind på asiatisk

Opdagelsen af Asiatiske Ølsvin på Pind I en verden, hvor mad ofte krydser kulturelle grænser, opstår der fra tid til anden retter, der fanger essensen af fusion og innovation. Et sådant eksempel er opskriften på Asiatiske Ølsvin på Pind, en ret, der fusionerer det...

Kylling med Alabama White Sauce

Kylling med Alabama White Sauce

En Klassiker Genopdages: Kylling med Alabama White Sauce Når man tænker på barbecue, forestiller mange sig straks røget kød, dækket af en tyk, rødbrun sauce. Men i hjertet af Alabama, finder man en kulinarisk tradition, der skiller sig markant ud fra mængden: Alabama...

Book en øl/madsmagning

jei@kommunikasjon.dk

Spørgsmål?

info@kommunikasjon.dk

Kontakt forfatteren

jei@kommunikasjon.dk

Den bedste ingrediens:

Sulten?

Seneste kommentarer

Se også:

Kategorier

Pin It on Pinterest

Share This