Hvad med en belgisk egnsret fra maleriske byen Gent i Flandern? Waterzooi er en gammel belgisk hverdags gryderet, næsten en suppe. I renæssancen blev  den oprindelig lavet af fisk, kendt som Viszooitje.  Men floderne rundt Gent blev forurenede og fiskene forsvandt.  Derfor er det i dag den med kylling, såkaldt Kippenwaterzooi, som er mest sædvanlig. Zooi kommer af det gamle hollands udtryk ”Sode” eller ”Zoode” som henviser til at ingredienserne er kogt.

Den smager superfriskt og er en sund ret med masse grønsager og vi har lagt til lidt øl.

Den går godt sammen med en gylden ale

Kylling Waterzooi
Print Recipe
En fantastisk egnsret fra Gent i Belgien
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 30 Minutter
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 30 Minutter
Kylling Waterzooi
Print Recipe
En fantastisk egnsret fra Gent i Belgien
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 30 Minutter
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 30 Minutter
Ingredienser
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Find frem alle ingredienser
  2. Find en stor gryde og sæt den på medium varme. Tilsæt smør og olie. Varm op til det bobler.
  3. Tilføj kyllingstykkerne og rør rundt. Lad den brune i 3 minutter og skru ned på varmen
  4. Tilføj skalotteløg og steg i yderligere 3 minutter
  5. Tilsføj snittede porrer og fennikel, og steg 3 minutter eller indtil porrer er blevet bløde
  6. Tilføj gulerødder, selleri, kartofler, fond, øl, laurbærblade, timian, og fløde, varm op til den simrer
  7. Dæk og lad den simre i 25 til 30 minutter, eller indtil kyllingen er kogt igennem og grøntsagerne er møre. Den skal ikke storkoge, bare simre let , eller vil fløden stivne.
  8. Fjern laurbærblade før servering
  9. Server Waterzooi i varme skåle og pynt med persille
Del denne opskrift