Man er inficeret af den forfærdelige mandeinfluenza, og må have noget mad i kroppen.  Man kravler til butikken for at købe noget enkelt, smagfuldt og godt for hals og feber.

Det er ingen høner at finde, så jeg snupper en hel kylling, en pose rodfrugter og en bundt porrer.  Det passer godt med nogle ingredienser jeg har derhjemme.

Udover at hakke nogle rodfrugter, laver denne sig selv.  En kylling giver ikke samme smagfulde fond som en høne, så jeg bruger en terning bouillon for at forstærke smagen.

Efter et par timer er medicinen klar, og man glemmer den grusomme mandeinfluenza for en stund.

Medmedicinen var en pale ale.  Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Kyllingeølsuppe
Print Recipe
Smagfuld vintersuppe
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 10 minutter
Tilberedningstid
2 timer
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 10 minutter
Tilberedningstid
2 timer
Kyllingeølsuppe
Print Recipe
Smagfuld vintersuppe
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 10 minutter
Tilberedningstid
2 timer
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 10 minutter
Tilberedningstid
2 timer
Ingredienser
Suppefond
Fyld til suppen.
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Samle ingredienser
  2. Kyllingen skylles grundigt under den kolde hane, og husk også skylle den godt indvendigt. Læg kyllingen i en stor gryde og hæld øllet over. Kog op lidt vand og rør ind terning med bouillon, og hæld i. Tilsæt vand til kyllingen så vidt er dækket med vand.
  3. Kog op og skum urenhederne fra med en hulske.
  4. Gulerødder, persillerod, porretoppe og løg hakkes groft Jeg skræller rodfrugtene, men det holder at vaske de godt. Kom dem i gryden til kyllingen.
  5. Tilsæt timian, peberkorn og groft salt, og læg låget på.
  6. Lad nu suppen småkoge i en time til 1 time og et kvarter, så bør kyllingen være mør.
  7. Tag kyllingen op. Pil kødet fra skroget og riv i små bidder. Skroget kommes tilbage i gryden, og suppen koges nu videre i 15-30 minutter.
  8. Kassér skroget og sigt suppen, og hæld den tilbage i gryden.
  9. Tilsæt fyldet. Porre skæres i tynde skiver, gulerødder og persillerod hakkes i mindre tern. Kom fyldet i suppen og lad den koge fem minutter.
  10. Kom kyllingekødet i og varm det kort igennem. Smag til med salt,
  11. Server med brød
Del denne opskrift