Lammerullepølse er fantastisk godt. Når du lavet den i Belgisk Ale bliver den endnu bedre.

Det er relativt nemt at lave selv og resultatet er fantastisk. Du kan bruge forskellige krydderier – men jeg syntes disse var gode.

Jeg har også købt nitritsalt hos en slagter. Det gør at pølsen får en flot rødfarve. Bruger du ikke dette salt, bliver den mere grålig, men smager det samme.

Jeg brugte en Belgian Christmas Blonde som jeg havde fået fra Midtfyns Bryghus. Men du kan bruge Grimbergen, eller nonnen fra Syndikatet eller andre blondes.

Kraften du får efter kogningen kan bruges til at lave sky, om du bruger lidt husblas – eller brug den som fond i andre retter.

Til rullepølsen drak jeg en brown ale. Se hvordan øl og mad passer sammen her.



Lammerullepølse med belgisk ale
Print Recipe
Fantastisk velsmagende rullepølse
Antal personer Forberedelses tid
10 personer 20 min
Tilberedningstid
1,5 time
Antal personer Forberedelses tid
10 personer 20 min
Tilberedningstid
1,5 time
Lammerullepølse med belgisk ale
Print Recipe
Fantastisk velsmagende rullepølse
Antal personer Forberedelses tid
10 personer 20 min
Tilberedningstid
1,5 time
Antal personer Forberedelses tid
10 personer 20 min
Tilberedningstid
1,5 time
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Drys lammeslaget med salt og eventuelt nitritsalt. Nitritsalt er lidt kontroversielt. Det betyder ingenting for smagen men bruger man ikke nitritsalt bliver rullepølsen grålig. Du kan købe nitritsalt hos nogle slagtere. Lad slaget trække i 24- 48 timer
  2. Børst af det overskydende salt og læg slaget med kødsiden opad. Bland sammen rosmarin, koriander og peber og drys det jævnt over slaget. Hak skalotteløg og persille fint og fordel også det på slaget.
  3. Læg på blade af husblad, de ikke behøver at være opblødt. Du kan også bruge gelatinepulver
  4. Slaget rulles fast sammen, og snøres med kødsnor. Læg rullepølsen i en gryde med kogende vand tilsat peberkorn og laurbærblade, og lad den simre i ca. 1½ time.
  5. Tag rullepølsen op og placer den i en rullepølsepresse eller en rugbrødsform under pres. Sæt rullepølsen koldt i et døgns tid før der skæres af den
  6. Du kan tage kraften ud, lægge husblas i og lave en god ølsky.
  7. Server med løg, ølsky og lidt persille
Del denne opskrift