Stegt flæsk er Danmarks nationalret.  Det er helt fortjent.  De dejlige sprøde bidder med persillesovs er altid gode.  En gang i blandt kan det jo være at man har lyst til at variere flæsket, men kan man det?  Er det ikke helligbrøde?   Vel, med fare for at blive lyst i band, kommer jeg med en ny version af flæsket.


Jeg går til den anden side af verden og prøver at lave en ”kinesisk” version.  Kinesisk mad er godt, flæsk er godt og ølbraisering er godt.  Så må vel alt være godt?  Tro mig, det bliver godt! Specielt om du lader det braisere så længe at saucen starter med at karamellisere. Yummy!  I udgangspunktet skal man bruge soyasauce, men jeg kan så godt lide Maggi Sauce og bruger den.

Jeg kan bedst lide at servere med ris, men du kan servere det med nudler også.

Til maden drikker du en Limfjorsporter eller Brown Ale.   Læs mere om hvordan øl og mad passer sammen her.

 

Limfjordsporter braiseret flæsk a la Kina
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 10 min
Tilberedningstid
1 time
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 10 min
Tilberedningstid
1 time
Limfjordsporter braiseret flæsk a la Kina
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 10 min
Tilberedningstid
1 time
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 10 min
Tilberedningstid
1 time
Ingredienser
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Samle ingredienserne
  2. Skær ingefær og løg i tynde skiver og knus hvidløg lidt groft.
  3. Skær flæsket i bidder (ca. 2x3 cm)
  4. Sæt en stegepande med tyk bund eller wok på middels varme, og start med at brune flæsket.
  5. Når flæsket er omtrent halvvejs til at være brunt, tilsætter du løg, hvidløg og ingefær.
  6. Når flæsket er brunet, tilsætter du det kinesiske femkrydderi, Limfjordsporter, sojasovs, risvin, sukker. Skru ned på varmen, og lad kødet braisere i 45 min til en time.
  7. Tag op kødet med en hulske og server med ris eller nudler. Drys hakkede forårsløg og ristede sesamfrø over.
Del denne opskrift