Pie er en fantastisk ret om vinteren.  Jeg ville lave en med Limfjordsporter, siden den har fødselsdag i år.  Limfjordsporter er en fantastisk øl i simremad. 

Vi lavede denne når vi fik engelske gæster på besøg.  De elsket den! Prøv selv

Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Limfjordsporter pie med oksekød og svampe
Print Recipe
Fantastisk Pie
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 20 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 20 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Limfjordsporter pie med oksekød og svampe
Print Recipe
Fantastisk Pie
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 20 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 20 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Ingredienser
Butterdej
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Samle alle ingredienser
  2. I en skål blander du mel, salt og peber. Vend kødet i mel til de er dækket.
  3. Hæld olien i en jerngryde og brun kødet i små partier i 3-4 minutter. Medium/høj varme. Ikke ha for meget kød ad gangen. Fjern kødet fra gryden og sæt til side.
  4. I min gryde var det meget mel brændt lidt i bunden af gryden. Jeg brugte lidt Limfjordsporter med fond for at deglasere gryden. Det giver en dybere smag på fonden.
  5. Reducer varmen til medium og tilsæt løg og en klype salt. Steg i 3-4 minutter til løgene begynder at blive bløde og gennemsigtige. Tilsæt hvidløg og steg videre i 2-3 minutter
  6. Tilsæt fond, limfjordsporter, worcestershire sauce, laurbærblade, timian og sukker. Lav et opkog og reducer varmen
  7. Tilsæt kødet igen. Lad det simre i minimum 2 timer under låg. Saucen skal tykne så er den for tynd, lad den simre videre 30 minutter uden låg eller til den har tyknet.
  8. Når kødet simrer, laver du butterdej (se under) og forbered svampe
  9. I en pande på høj varme, steges svampe i 3-5 minutter. Tilsæt svampe i kødblandingen.
  10. Sæt ovnen på 190 grader
  11. I en ovnfast/pie form hælder du pie blandingen. Rul ud butterdej til ca 0,5 cm tykkelse, og placer på over pieblandingen. Klem godt rund kanten og tryk ned med en gaffel. Pisk ægget og fordel med en børste. Med en kniv laver du nogle slidser i butterdejen, så damp kan komme ud.
  12. Lad den stege 30 minutter i ovnen
  13. Server med kogte grøntsager
Butterdej
  1. Sigt mel og salt i en stor skål. Tilsæt smør og gnid i melet. Du vil have alt smøret blandet ind, men stadig kunne se klumper af smør. Det skal ligne brødkrummer med nogle større stykker smør spredt igennem.
  2. Lav en "brønd" i midten af mel / smørblandingen og tilsæt ca. 2/3 af vandet. Bland til en fast dej og tilsæt mere vand, hvis det kræves. Tag dejen, læg den i plastfilm og den afkøles i 20 minutter.
  3. Placér dejen på en let melet overflade og ælt forsigtigt. Rul dejen i en retning, indtil du danner et rektangel, der er ca. 20 cm på tværs og 50 cm langt med det korte side mod dig. Når dejen er rullet ud, skal du se en marmorlignende effekt fra smørklumpene.
  4. Fold den øverste tredje del ned til midten og den nederste tredje del ovenpå. Drej dejen en kvart omgang og rul ud igen til 20cm x 50cm. Fold i tredjedele som før, dække med plastfilm og afkøles i yderligere 20-30 minutter inden brug.
Del denne opskrift