Pie er en fantastisk ret om vinteren.  Jeg ville lave en med Limfjordsporter, siden den har fødselsdag i år.  Limfjordsporter er en fantastisk øl i simremad. 

Vi lavede denne når vi fik engelske gæster på besøg.  De elsket den! Prøv selv

Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Limfjordsporter pie med oksekød og svampe

Fantastisk Pie
No ratings yet
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 50 min
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg oksekød tykkam, klump eller lignende, kuttet i 2 x 2 xm tern
  • 3 spsk Hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 4-1 spsk Olivenolie
  • 2 stk Løg skåret i skiver
  • 5 fed hvidløg finhakket
  • 0,33 l limfjordsporte
  • 0,25 l oksefond
  • 2 spsk Worcestershiresauce
  • 2 stk Laurbærblade
  • 1 spsk frisk timian
  • 150 g brune svampe som champignon
  • 1 stk Æg let pisket

Butterdej

  • 250 g Hvedemel
  • 1 tsk fint salt
  • 250 g Smør kuttet i 1 x 1 cm tern
  • 150 ml vand iskaldt

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • I en skål blander du mel, salt og peber. Vend kødet i mel til de er dækket.
  • Hæld olien i en jerngryde og brun kødet i små partier i 3-4 minutter. Medium/høj varme. Ikke ha for meget kød ad gangen. Fjern kødet fra gryden og sæt til side.
  • I min gryde var det meget mel brændt lidt i bunden af gryden. Jeg brugte lidt Limfjordsporter med fond for at deglasere gryden. Det giver en dybere smag på fonden.
  • Reducer varmen til medium og tilsæt løg og en klype salt. Steg i 3-4 minutter til løgene begynder at blive bløde og gennemsigtige. Tilsæt hvidløg og steg videre i 2-3 minutter
  • Tilsæt fond, limfjordsporter, worcestershire sauce, laurbærblade, timian og sukker. Lav et opkog og reducer varmen
  • Tilsæt kødet igen. Lad det simre i minimum 2 timer under låg. Saucen skal tykne så er den for tynd, lad den simre videre 30 minutter uden låg eller til den har tyknet.
  • Når kødet simrer, laver du butterdej (se under) og forbered svampe
  • I en pande på høj varme, steges svampe i 3-5 minutter. Tilsæt svampe i kødblandingen.
  • Sæt ovnen på 190 grader
  • I en ovnfast/pie form hælder du pie blandingen. Rul ud butterdej til ca 0,5 cm tykkelse, og placer på over pieblandingen. Klem godt rund kanten og tryk ned med en gaffel. Pisk ægget og fordel med en børste. Med en kniv laver du nogle slidser i butterdejen, så damp kan komme ud.
  • Lad den stege 30 minutter i ovnen
  • Server med kogte grøntsager

Butterdej

  • Sigt mel og salt i en stor skål. Tilsæt smør og gnid i melet. Du vil have alt smøret blandet ind, men stadig kunne se klumper af smør. Det skal ligne brødkrummer med nogle større stykker smør spredt igennem.
  • Lav en "brønd" i midten af mel / smørblandingen og tilsæt ca. 2/3 af vandet. Bland til en fast dej og tilsæt mere vand, hvis det kræves. Tag dejen, læg den i plastfilm og den afkøles i 20 minutter.
  • Placér dejen på en let melet overflade og ælt forsigtigt. Rul dejen i en retning, indtil du danner et rektangel, der er ca. 20 cm på tværs og 50 cm langt med det korte side mod dig. Når dejen er rullet ud, skal du se en marmorlignende effekt fra smørklumpene.
  • Fold den øverste tredje del ned til midten og den nederste tredje del ovenpå. Drej dejen en kvart omgang og rul ud igen til 20cm x 50cm. Fold i tredjedele som før, dække med plastfilm og afkøles i yderligere 20-30 minutter inden brug.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var