Mad- og ølsmagning

Smagninger med øl og mad

 

Nu kan du få en øl -i- mad smagning med de passende øl til. 

Vælg mellem forskellige menuer.  Alt fra ølvegetar til de dejligte fiske og kødretter.

 

 

Få en introduktion til øl i maden – med de rigtige øl til! 

 

 

 

Historien

Mad fra
Øl, Mad og Folk

De sidste 5 år har øl som ingrediens i mad, blevet min altopslugende hobby.  Fra nogle spæde forsøg med lidt øl i maden – ser jeg nu hvor øl kan spille en vigtig rolle i maden.  Øl kan berige mange retter og jeg synes ikke den får den opmærksomhed den fortjener.

I 2019 kom min kogebog “Øl i Mad” og jeg arbejder nu med flere nye bogprojekter.  Det er flere områder jeg ser at øl virkelig kan gøre en forskel og det kommer 2 nye bøger i 2021.

Jeg kan skræddersy en menu hvor du får smage det bedste af mad og øl.  Det kan være en traditionel menu – men det kan også være en menu med lidt mere outrerede retter.  Vi kan lave den i fælleskab.

De bedste ingredienser

Friske Ingredienser,

Smagfulde Måltider

Jeg bruger friske og økologiske ingredienser.  Alle retter, fonde, sauce bliver lavet fra grunden af.

Bed om menuforslag

Vi bygger din ønskemenu af mad og øl!

Under kan du se nogle af de retter vi kan bygge en menu rundt.  Vil du ha flere små retter, eller en hovedret med evt forret og dessert?

Til maden matcher vi øl i en lille ølsmagning.  Det kan være fra min samarbejdspartner – Midtfyns Bryghus – eller en kombination af øl

Bed om menuforslag

Denne dejlige frokostret i det sprøde skal, er en af de retter hvor øl virkelig er med på at fremheve smagen.  Jeg har lavet en egen side om tartØLetter.  Danske Ølentusiaster i København har denne smagning årlig.

Bed om menuforslag

Fish & Chips

Fish & Chips er den ultimate ret med øl i – dejen bliver ikke sprød uden øl.  Jeg har lavet den klassike engelske Fish & Chips, men de kan også få Bornholmske Fish & Chips, Indiske, Norske Cliphish eller nogle af de andre vi laver

Bed om menuforslag

Denne Bornholmske egnsret har vi udviklet med at silden er udøllet i IPA istedet for vand.  Det klassiske tilbehør er også lavet med øl.

Bed om menuforslag

Jeg elsker Scotch Eggs. Lige siden jeg smagte de første gang har jeg tænkt om det kunne være en dansk version.  At lave en fars med ingredienser af saltsteg er perfekt Fantastisk ølsnacks

Bed om menuforslag

Denne Sønderjyske egnsret er en af de bedste ølsnacks. Nogle synes at den grønlige blomme ikke er så indbydende, mens andre syns de marmorede æg ser dejlige ud.  Uanset, det er en fantastisk start på en frokost eller som snack!

Bed om menuforslag

Pastrami er en ikonisk ret.  Den bedste får man måske på Katz’ deli i New York.  Det var der Meg Ryan fik en fantatisk oplevelse i filme “When Harry met Sally”  Smagfuldt og fantastisk godt.

Bed om menuforslag

Vi begynte at lave denne for mange år siden, før den store hype. Grunden til vores er blandt de bedste er saucen vil “puller” den i, samt vores BBQ sauce.

Bed om menuforslag

Sild

Silden skal jo på frokostbordet! Sammen med øl og akvavit er det jo fantastisk.  Min personlige sildefavorit har blevet den ølsyltede silden. Utrolig god!  Hustriens Karrysild og stegte sild er mine andre favoritter!

Bed om menuforslag

I Norge har man mange spændende juleretter.  Hvad med rakfisk, pinnekjøtt, smalahove eller lutefisk?  Eller en kombnation?  Alt er godt – men fermenteret eller ludet fisk noget for dig?  Hvad med et lammehoved?

Bed om menuforslag

Det er mange spændende egnsretter i Danmark.  Fra Fulskager fra Sejerø, Fyijlakreitur fra Bornholm, Ølbien fra Jylland, Imsøda Fiskehoud fra Bornholm og mange mer. Man kan lave en lokale retter med lokale øl.

Bed om menuforslag

Vegetariske Menuer

Øl beriger vegetarisk mad. Vi kan lave forskellige retter fra enkle snacks til rigtig gode, fyldige retter.  Du kan får de bedste tartØLetter, “pulled pork” og gode middagsretter  på baggrund af en fuyldig ølfond.

Bed om menuforslag

Øl i Fisk

Øl er måske den mest undervurderede  ingrediens i fiskeretter.  Fisk tilberedes på utallige måder, og i flere af disse kan øl berige retten.  Dette gælder specielt i fonde, saucer og når man skal udvande de – vi udøller i stedet.

Testimonials

Hvad folk siger

“En stor kulinarisk oplevelse”

“Dette var simpelthen så fantastisk, at det var ingen stjerner å trekke. Tankene, fantasien, planlegningen, innkjøpene, utførelsen, gjestene, den enorme spennvidden i ølutvalget, 10 forskjellige akevitter og rammene gjorde dette til en opplevelse på Noma-nivå (ja, jeg har vært der).”

Pål Rikter

“Smagte som på Katz”

Den Pastrami Sandwich vi fik serveret smagte lige godt som den vi fik på Katz Deli i New York.  Smagfuld og velbalanceret.  Øllet til matchet godt”

Konrad Frank

“Tarteletter i Særklasse”

TartØLetterne smager usedvanlig godt og hver matchet med passende bryg.  Vi gør det igen i år.

Lars Rasmussen

“Den bedste Pulled Pork jeg får – både med kød og vegatarisk”

Vi har i flere år glædet os til at få serveret Jan-Eriks pulled pork. Den er uden tvivl den bedste vi får.  I år blev vi introduceret til vegetarisk “pulled pork” – den var fantastisk”

Kim Jonasson

Ikke gå glip af

De seneste Nyheder og Events

Her er nogle af de sidste nyheder fra blog og opskrifter.

Druknet flæsk og duppe

Druknet flæsk og duppe

Stegt flæsk har altid været min favoritret - helt siden min farmor gav mig med ekstra flæsk med hjem da jeg kom på besøg som en 5-årig. Det var derfor bare naturlig at jeg flyttede til landet hvor stegt flæsk er nationalretten. De laver flæsk der oppe i mit hjemland...

Det er nu 248 Bryggerier i Danmark

Det er nu 248 Bryggerier i Danmark

Pr 13-11-2020 er der 248 Bryggerier i Danmark Den seneste måned har det kommet 3 nye bryghuse til og vi er opp på 248 i Danmark.  De som er kommet til er Cutthroat Brewing Company, Esbjerg Bryghus (snart oppe at køre og Hazy Bear Brewing. Det som jeg synes er...

Løitenbøf med akvavit tyttebær

Løitenbøf med akvavit tyttebær

Min far kom fra Brænderiroa på Løiten. Da jeg var lille kunne jeg se hvordan landmændene kørte kartofler til brænderiet, hvor de lavede de fantastiske velsmagendeakvavitter som vi kender i dag. Omkring Løiten lever skovens konge, elgen, som spiser mængder af tyttebær...

Vi kan komme ud til dig eller I kan komme ud på Teglholmen

Bed om et menuforslag

Få et skræddersyd forslag til menu og ølsmagning.  Hvad er dine ønsker?  Lad os tage en samtale!

Pin It on Pinterest

Share This