Man har fået en tagine i gave og man kan ikke vente med at tage den i brug?  Skal man lave lam eller fisk?  Vi ender på det sidste.  Vi laver en marokkansk version.  En chermoula bliver lavet som marinade samme med øllet. Jeg brugte en frisk sunshine fra Midtfyns Bryghus.

Smagene blander sig fantastisk og når man tager låget af taginen, strømmer det en fantastisk duft ud i rummet. Når min hustru laver de fantastisk persiske ris til, så bliver det fantatisk

Vores søndagsret var fuldkommen!

Vi tog en moonshine til taginen, men en sunshine eller pilsner passer også god. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Morokkansk Fisketagine med ale

Smagfuldt fisketagine
5 fra 7 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 2 minutter
Ret Hovedret
Køkken nordafrikansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Marokkansk Chermoula Marinade

  • 1 bundt koriander finhakket, kun små blade og små stængler
  • 4 fed hvidløg finhakket
  • 2 spsk malt paprika
  • 1 spsk malt spidskommen
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk Cayennepeber
  • 1 stk citron saften fra en lille citron
  • 1/4 tsk safran smuldret
  • 3 spsk olie
  • 1 dl øl brugte Sunshine fra Midtfyns Bryghus

Fisketagine

  • 2 kg torsk eller anden fast fisk
  • 1 stk chermoula marinaden fra opskriften over
  • 2 stk peberfrugt hvilken som helst farver
  • 80 ml Olivenolie
  • 1 stk Løg skåret i ringe
  • 1 stk gulerod skåret i tynde pinde
  • 2 stk Kartofler store, skåret i tynde skiver
  • 1 tsk ingefær
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1/2 tsk Peber
  • 1 ksnps safran
  • 2-3 stk tomater fjern frø og skær i skiver
  • 1 stk citron skåret i tynde skiver
  • 1 håndfuld røde oliven
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Bland alle til ingredienser chermoula godt, og denne marinade skal bruges i denne opskrift, men kan også bruges til at marinere kød eller grønsager
  • Hæld øllet i bunden af et fad og læg fiskefileterne i øllet.
  • Dæk fisken med halvdelen af chermoulaen, og set resten på køl.
  • Dæk til fisken, og lad den marinere i to timer eller natten over. Vend et par gange
  • Steg peberfrugterne, skræl og fjern alle frø. Skær de i strimler. Sæt til side.
  • Hæld olivenolien i en tagine, og fordel løgskiverne over bunden. Læg gulerodsstænger i kryds i midten for at danne en seng til fisken.
  • Bland kartoffelskiverne med ingefæren, salt, peber, gurkemeje og safran, og arranger kartoflerne rundt om taginen. Top kartoffelen med tomatskiverne, og fordel derefter den reserverede chermoula over grøntsagerne.
  • Læg fisken og marinade i midten af taginen, og arranger strimlerne af peber oven på fisken på en dekorativ måde. Pynt taginen med citron og oliven, og drys salt og peber over det hele.
  • Dæk taginen og kog i grillen eller ovnen på lav til medium-lav varme i 1 til 1 1/2 time, eller indtil fisken og kartoflerne er færdige. Reducer saucen om nødvendigt, indtil den er ret tyk og for det meste olie. (Hvis du føler, at der er en overdreven mængde væske i taginen, er det nemmest at skubbe saucen i en gryde for at reducere den, og derefter hældes saucen tilbage over fisken inden servering.)
  • Server taginen direkte fra skålen, hvori den blev kogt, med ris og marokkansk brød til opsamling af fisk og sauce.
  • Nyd den!
Keyword Fisk, Gryderet, Madretter med øl
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var