Muslinger har en dejlig yderst appetitlig smag af det salte hav.  De er billige og kan tilberedes på et utal måder.  Mit valg var at dampe de i weissbier med bacon og masse grønt.  Når man siger mmmmmmm uden at tænke over det, ved du at det er utrolig velsmagende.  Fonden var som det bedste slik.  At dyppe baguette i fonden er så godt at du må købe ekstra!

Det er også utrolig nemt og hurtigt at lave. 20 minutter og du har en billig og appetitlig ret.  Vælg bare en øl af god kvalitet til suppen, det vil du kunne smage.

Nydes med en hvedeøl eller saison til. Læs mere om hvordan øl og mad passer sammen her.

Muslinger med røget bacon dampet i hvedeøl

Smagfuld og billig ret af muslinger
0 fra 0 stemmer
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 35 min
Ret Forret, Hovedret
Køkken Dansk, Mad med øl
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg muslinger
  • 2 spsk Olivenolie
  • 2 spsk Smør helst usaltet
  • 150 g røget bacon skåret i terninger
  • 3-4 fed hvidløg hakket i småbidder
  • 1 stk Løg hakket
  • 2 kviste Timian
  • 0,33 l hvedeøl jeg brugte Jacobsen
  • 1 spsk frisk estragon hakket eller 1 tsk tørret.
  • 1 spsk bredbladet persille hakket
  • 1 spsk basilikum hakket
  • 1 stk citron saften af den
  • 1 stk baguette
  • salt til smagning
  • Peber til smagning

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Rens blåmuslingerne under hanen og fjern “skægget”, hvis det ikke er gjort. Smid de åbne og ødelagte ud
  • I en gryde varmer du olien og 1 spsk smør op over medium varme. Når smørret smelter, tilsætter du baconet, som steges til det er sprødt. Det tager ca. 4-6 minutter
  • I fedtet steger du så løg, hvidløg og timian på medium/lav varme i ca. 2 minutter til de er bløde og gennemsigtige. Tilsæt muslinger, og rør de rundt i blandingen, så grønsager og juice dækker muslingerne
  • Tilsæt øllet. Dæk gryden til og lad det få et opkog. Sænk temperaturen og lad den simre i 8-10 minutter til alle muslingerne er åbne. Kast de som ikke åbner sig.
  • Tilsæt persille, estragon, basilikum, citronjuice og det sidste smør. Vend det i gryden så det blandes godt sammen og smørret smelter. Smag til med salt og peber.
  • Brug en hulske, og server de i dybe tallerkener. Hæld den dejlige suppe over, og server med Baguette og en øl.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var