Muslinger har en dejlig yderst appetitlig smag af det salte hav.  De er billige og kan tilberedes på et utal måder.  Mit valg var at dampe de i weissbier med bacon og masse grønt.  Når man siger mmmmmmm uden at tænke over det, ved du at det er utrolig velsmagende.  Fonden var som det bedste slik.  At dyppe baguette i fonden er så godt at du må købe ekstra!

Det er også utrolig nemt og hurtigt at lave. 20 minutter og du har en billig og appetitlig ret.  Vælg bare en øl af god kvalitet til suppen, det vil du kunne smage.

Nydes med en hvedeøl eller saison til. Læs mere om hvordan øl og mad passer sammen her.

Muslinger med røget bacon dampet i hvedeøl
Print Recipe
Smagfuld og billig ret af muslinger
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 min
Tilberedningstid
20 min
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 min
Tilberedningstid
20 min
Muslinger med røget bacon dampet i hvedeøl
Print Recipe
Smagfuld og billig ret af muslinger
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 min
Tilberedningstid
20 min
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 min
Tilberedningstid
20 min
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Samle alle ingredienser
  2. Rens blåmuslingerne under hanen og fjern “skægget”, hvis det ikke er gjort. Smid de åbne og ødelagte ud
  3. I en gryde varmer du olien og 1 spsk smør op over medium varme. Når smørret smelter, tilsætter du baconet, som steges til det er sprødt. Det tager ca. 4-6 minutter
  4. I fedtet steger du så løg, hvidløg og timian på medium/lav varme i ca. 2 minutter til de er bløde og gennemsigtige. Tilsæt muslinger, og rør de rundt i blandingen, så grønsager og juice dækker muslingerne
  5. Tilsæt øllet. Dæk gryden til og lad det få et opkog. Sænk temperaturen og lad den simre i 8-10 minutter til alle muslingerne er åbne. Kast de som ikke åbner sig.
  6. Tilsæt persille, estragon, basilikum, citronjuice og det sidste smør. Vend det i gryden så det blandes godt sammen og smørret smelter. Smag til med salt og peber.
  7. Brug en hulske, og server de i dybe tallerkener. Hæld den dejlige suppe over, og server med Baguette og en øl.
Del denne opskrift