Øl er perfekt til at tilberede muslinger i. Mange sværger til hvidvin – tror det er det eneste saliggørende for en god sovs. Jeg har haft flere besøgende som er overrasket over at det er øl jeg har brugt når de smager sovsen. Det bliver fantastisk. Brug en hvedeøl.

Muslinger er ofte på tilbud i butikken og du kan lave denne gode suppe meget billigt. Du skal bare være meget nøje med at rense de og kaste de døde.

Alle grøntsager giver også en god smag til suppen. Den er hurtig at lave. Den bliver også smuk i farven.

Til suppen drikker jeg også en god hvedeøl. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Øllen jeg brugte er WIT fra Midtfyns Bryghus – de har sponseret øllet.

Blåmuslingesuppe med grøntsager og øl

Smagfuld og flot muslingesuppe
5 fra 3 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Forret, Hovedret
Køkken Dansk, Europæisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1,5 kg muslinger
  • 2 stk Gulerødder skrældes og skæres i 1,5 cm tern
  • 1 stk squash skrældes og skæres i 1,5 cm tern
  • 1/2 stk knoldselleri skrældes og skæres i 1,5 cm tern
  • 2 stk grønne æbler
  • Olivenolie
  • 1 stk skalotteløg finhakket
  • 3 dl øl hvedeøl
  • 1 spsk bredbladet persille hakket
  • 1 tsk gurkemeje
  • 4 dl Fløde
  • 3 dl fiskefond
  • 1 spsk purløg
  • 1/2 stk citron

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Skær grøntsager i tern
  • Blancher grønsagerne separat. Dette kan gøres på forhånd. I en stor gryde koger du op letsaltet vand. En ad gangen lægger du gulerødder, knoldselleri og squash i vandet. Gulerødder og knoldselleri skal have ca 3 minutter og squash 1 minut.
  • Læg grønsagerne på tørkerul så de drænes. Bruges de ikke med engang lader du de køle af og dækker de til de skal bruges
  • Ret før du skal dampe muslingerne, skærer du ud kærnen, så skærer du æblerne i 1,5 cm terninger.
  • Kast de muslingerne som ikke lukker efter du knipser på de. (du kan også lægge de i kaldt vand i 15 minutter. De døde muslingerne vil flyde op.)
  • Vask den store gryden og sæt den på medium/høj varme. Hæld lidt olie i den. Når den er varm svitser du skalotteløg i ca 1 min.
  • Dræn muslingerne og hæld de, øllet, persillen og gurkemejen i gryden. Læg låg på og lad de dampe i 3 minutter - eller til alle muslingerne har åbnet sig.
  • Set et dørslag over en skål. Hæld muslingerne, grønsager og fonden som had dannet sig i dørslaget.
  • Hæld fonden fra bollen gennem en finmasket si. Vask gryden og hæld fonden tilbage. La den simre til den er godt reduceret. Hæld i fløden og fiskefonden. og lad det koge op.
  • Kast muslingerne som ikke åbnet sig. Fjern muslingerne fra skallet sit. Del de og grønsagerne i serveringsskåle. Læg også æbler i skålerne. Tilsæt purløg til suppen og balanser smagen med citron. Smag til før du salter - da muslingerne burde være salte nok
  • Hæld suppe i serveringskålerne og server med brød
Keyword Fisk, Madretter med øl
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var