At lave sylte behøver ikke være besværlig. Køb en ribbensteg, del den i 2, brug lidt krydderier, lidt øl og voila! 24 timer senere har du en sylte!

Det er mange måder at lave sylte på og dette er nok den nemmeste måde at lave den på.

Brug en brown ale til at koge sylten i.

Har du ikke en syltepresse, kan du bruge to gryder af forskellig størrelse. Læg sylten i den største og den mindre over. Læg noget tungt i den øverste så det bliver et stort press.

Jeg drak en god pilsner til sylten. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Nem svinesylte med ale
Print Recipe
Nem og god svinesylte
Antal personer Forberedelses tid
10 personer 15 min
Tilberedningstid Ventetid
2,5 time 12 time
Antal personer Forberedelses tid
10 personer 15 min
Tilberedningstid Ventetid
2,5 time 12 time
Nem svinesylte med ale
Print Recipe
Nem og god svinesylte
Antal personer Forberedelses tid
10 personer 15 min
Tilberedningstid Ventetid
2,5 time 12 time
Antal personer Forberedelses tid
10 personer 15 min
Tilberedningstid Ventetid
2,5 time 12 time
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Skær ribbenstegen over på midten
  2. Læg de 2 dele af ribbenstegen med sværen ned og skær mange snit i kødet, men ikke helt ned til sværen Det er vigtigt at skære mange snit så krydderiet fordeles bedst muligt.
  3. Bland krydderiet, og krydre godt på kødsiden. Drys over gelatinepulver og fordel godt over hele kødsiden. Beregn 35 g gelatinepulver per kilo kød.
  4. Læg ribbenstegen dobbelt slik at kødsiderne ligger mod hinanden.Snør kødsnoren stramt rundt kødet.
  5. Kog op øl sammen med løg, gulerod og laurbærblad. Sænk temperaturen. Sæt et termometer inn i sylten. Læg det surrede kød i gryden. Lad kødet trække i 2 til 2,5 timer, til kernetemperaturen er 70 grader.
  6. Lad kødet hvile i 20 minutter før det lægges i pres. Har du ikke en syltepresse, kan du lægge kødet tilbage i gryden uden vand. Læg en gryde over og et skærebræt over det igen som presser ned sylten. Læg en mursten, en kedel med vand eller noget andet tungt over. Tyngden bør være cirka 6 kilo.
  7. Lad sylten lægge i pres natten over i køleskabet,
  8. Server med dijonsennep og rødbeder.
Del denne opskrift