Det høres lidt outreret og mærkeligt ud, eller hvad? Øl, Bacon og Løg marmelade?  Skal ikke marmelade laves af bær og frugt? På den anden side.  Øl er godt, Bacon er himmelsk og Løg bruger man til alt?  Hvad kan gå galt?  Ingenting!  Det smager himmelsk!

Smørbart bacon og øl, og du har kommet til himmelen!  Den går med alt!  På vår ølburger var det en fantastisk topping.  Du kan smøre den på dit brød, eller bruge den til dine oste!

Råvarerne er vigtige for et få et godt resultat.  Jeg brugte en god porter, økologisk tørsaltet bacon og økologiske løg.  Resultatet taler for sig selv.

Øl, Bacon og Løg marmelade

En fantastisk smagfuldt marmelade
5 fra 7 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 250 g røget bacon skær de i tern
  • 2 stk Løg skåret i tynde skiver
  • 1 fed hvidløg hakket
  • 1/4 tsk Cayennepeber
  • 1,7 dl øl porter er fantastisk til denne ret
  • 50 g ahorn sirup
  • 4 spsk brunt farin 4 spsk= 40 g

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Brun bacontern i en pande på medium til stærk varme. Det tager ca 12-15 minutter. Fjern de fra panden, med en hulske, så baconfedtet er igen.
  • Tilsæt hvidløg, løg og cayennepeber. Steg til løgene er bløde og gennemsigtige. Det tager ca 10 minutter
  • Tilsæt øl, ahornsirup, brun farin og bacon. Lad det få et opkog. La det så simre til øllet har lavet en sirup. Det kan tage 10-20 minutter.
  • Tag det hele i en blender og bland til det får en tyk marmelade
  • Hæld den i et lufttæt beholder. Opbevar den op til 2 uger i køleskabet om den ikke er spist op før det.
  • Velbekomme!
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var