Grisekæber i forskellige udgaver har været vinterens simreret her i huset.  Vi startet ud med den traditionelle med braisering i porter og med rodfrugter.  Her sent på vinteren har jeg udforsket andre ingredienser til at lave kæberne med.  Langtidsbraisering er prøvet, så vel som på Thai måde. Findes det flere måder?

Æbler går jo godt til mange svineretter, så hvorfor ikke grisekæber?  Vi prøver sammen med nogle andre krydderier som går sammen med æbler og svin.

Det hele passer sammen.  Min 84 år gamle mor er på besøg fra gamlelandet i nord.  Selv om hun kommer fra en lille gård har hun aldrig smagt grisekæber.  Man brugte hele svinehovedet, og de lavet sylte (og den var god).   Det var sjovt at se hendes reaktion.  Hun troede ikke helt at det var grisekæber.  Men de smagte igen godt, og saucen blev udmærket.  Vi serverede med en kartoffel-sellerimos.

Til maden drak vi en pale ale. Læs hvordan mad og øl passer sammen her.

Øl og æble braiserede svinekæber
Print Recipe
Smagfuld simreret med æbler og grisekæber
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 20 minutter
Tilberedningstid Ventetid
10 minutter 2,5 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 20 minutter
Tilberedningstid Ventetid
10 minutter 2,5 timer
Øl og æble braiserede svinekæber
Print Recipe
Smagfuld simreret med æbler og grisekæber
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 20 minutter
Tilberedningstid Ventetid
10 minutter 2,5 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 20 minutter
Tilberedningstid Ventetid
10 minutter 2,5 timer
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Samle ingredienser
  2. Del den hele fennikel, og skær den i tynde skiver.
  3. Skræl æblerne og skær ud kærnen. Skær de i 8 dele
  4. Skræl løg og gulerod. Hak dem i fine bidder. Skær den hele hvidløg i 2 gennem dens "ækvator"
  5. Varm lidt olie en jerngryde eller anden gryde med tyk bund. Gnid også svinekæberne med lidt olie. Brun de 4 min på hver side i gryden. Fjern de fra gryden.
  6. Læg fennikelskiverne i panden. Tag rodenden af den halve hvidløg, og placer den med snitsiden ned i gryden. Lad de stege for 3-5 minutter til de er gyldne og lidt karamelliseret. Fjern de og læg sammen med svinekæberne
  7. Læg i gulerod og løg. Steg det let i 5 minutter til de er bløde. Læg i æblerne, salvieblad og laurbærblade. Steg et par minutter
  8. Læg tilbage svinekæberne, fennikel og hvidløg i gryden.
  9. Hæld øllet i. Så kommer den grove sennep i. Giv det et opkog og hæld i hønsefonden. Lad det så simre under låg i 2,5 timer.
  10. Efter den 2,5 timer fjerner du svinekæberne og de æbler som ikke er opløst. Læg aluminiumsfolie over kæberne mens de hviler.
  11. Lad gryden simre videre på medium varme, og reducer saucen til det halve. Det tager en halvtimes tid. Læg 1/2-1 spiseske honning
  12. Læg svinekæberne tilbage og lad de varme i ca 15 minutter
  13. Server med en selleri- kartoffelmos. Hæld den smagfulde sauce over.
Del denne opskrift