Findes noget sundere end fiskefrikadeller? Findes noget bedre end når de er lavet med laks og øl, såkaldte ØLaksedeller?

Det er nemt at lave og smager hammer godt 🙂

Til disse laksedeller passer det godt med en weissbier
 Se hvordan øl og mad passer sammen her.

ØLaksedeller

Dejlige smagfulde lakse frikadeller med WITøl
No ratings yet
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 1 t 10 min
Ret Frokostret, Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg laksefileter uden ben
  • 0,5 + 2 psk l WIT øl Brugte Midtfyns Bryghus WIT - kan også bruge weissbier
  • 0,5 l vand
  • 60 g Smør
  • 2 stk porrer skåret i tynde skiver
  • 2 stk tomater fjern frø og hak i de
  • 100 g frisk dild
  • 125 g Panko brødrasp eller så meget som skal bruges for at lave en fast fiskefarse
  • 2 stk æggehvider
  • 2 spsk citronsaft friskpresset
  • 0,25 l piskefløde
  • 1 tsk tørret estragon
  • 1 knivspids muskat
  • 1 knivspids cayenne
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Find frem alle ingredienser
  • I en gryde på medium varme hælder du øl og vand. Læg laksefileterne i. Lad laksen pochere til den er såvidt gennempocheret.
  • Smelt smør i en pande på medium/høj varme. Svits porrer til de er bløde. Tilsæt tomater og lad de stege med i nogle få minutter. Rør rundt af og til
  • Fjern panden fra pladen og mix ind dild og panko. Sæt tilside
  • I en foodprocessor hakker du laks, æggehvider, 2 spsk øl, citronsaft og fløde. Når du har blandet disse til en fars, rører du ind estragon, cayenne, muskat, salt og peber.
  • Med en stor ske, overfører du farsen til en stor skål, hvor du så rører ind porremixen.
  • Form den til laksefrikadeller, og placer de på plastfilm. Sæt dem kølig i minimum 30 minutter så de bliver faste.
  • Grill eller steg de på lav varme. Ca 4-5 minutter på hver side.
  • Server med en grillet citron og dild
  • eller med WIT mayonnaise og citron.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var