Findes noget sundere end fiskefrikadeller? Findes noget bedre end når de er lavet med laks og øl, såkaldte ØLaksedeller?

Det er nemt at lave og smager hammer godt 🙂

Til disse laksedeller passer det godt med en weissbier
 Se hvordan øl og mad passer sammen her.

ØLaksedeller

Dejlige smagfulde lakse frikadeller med WITøl
0 fra 0 stemmer
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 1 t 10 min
Ret Frokostret, Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg laksefileter uden ben
  • 0,5 + 2 psk l WIT øl Brugte Midtfyns Bryghus WIT - kan også bruge weissbier
  • 0,5 l vand
  • 60 g Smør
  • 2 stk porrer skåret i tynde skiver
  • 2 stk tomater fjern frø og hak i de
  • 100 g frisk dild
  • 125 g Panko brødrasp eller så meget som skal bruges for at lave en fast fiskefarse
  • 2 stk æggehvider
  • 2 spsk citronsaft friskpresset
  • 0,25 l piskefløde
  • 1 tsk tørret estragon
  • 1 knivspids muskat
  • 1 knivspids cayenne
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Find frem alle ingredienser
  • I en gryde på medium varme hælder du øl og vand. Læg laksefileterne i. Lad laksen pochere til den er såvidt gennempocheret.
  • Smelt smør i en pande på medium/høj varme. Svits porrer til de er bløde. Tilsæt tomater og lad de stege med i nogle få minutter. Rør rundt af og til
  • Fjern panden fra pladen og mix ind dild og panko. Sæt tilside
  • I en foodprocessor hakker du laks, æggehvider, 2 spsk øl, citronsaft og fløde. Når du har blandet disse til en fars, rører du ind estragon, cayenne, muskat, salt og peber.
  • Med en stor ske, overfører du farsen til en stor skål, hvor du så rører ind porremixen.
  • Form den til laksefrikadeller, og placer de på plastfilm. Sæt dem kølig i minimum 30 minutter så de bliver faste.
  • Grill eller steg de på lav varme. Ca 4-5 minutter på hver side.
  • Server med en grillet citron og dild
  • eller med WIT mayonnaise og citron.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var