Svin er godt. Tænk bacon og flæskesteg. Endnu bedre er langtidsstegt eller braiseret svin i øl. Bedst er porterbraiserede svinekæber serveret med rodmos. Her simres sagte også sikkert frem en smag som får englene til at synge.  Kæberne bliver møre som smør, saucen mørk og smagfuld og mosen fuldender det hele.

oelbraiserede-svinekaeber-med-rodmos

Det var en gang at svinekæber var et billigt afskær.  Nu er det blevet en delikatesse og prisen er derefter.  Men det er det hele værd.  Brug også en god porter, vi bruger porter fra Skands når vi braiserer kød.

Serveres med en god porter eller stout.

Ølbraiserede svinekæber med rodmos

Dejlig langtidsbraiserede svinekæber med rodmos, smager fantastisk
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 minutter
Samlet tid 12 minutter
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 12 stk svinekæber
  • 2 stk Gulerødder
  • 2 stk fennikkel
  • 2 stk skalotteløg
  • 2 stk stænger af selleri
  • 2 fed hvidløg
  • 1 l Porter fra Skands
  • 1 stk knoldselleri
  • 3 stk pastinak
  • 3 stk Kartofler
  • Fløde
  • Smør
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Find frem alle ingredienser
  • Svinekæberne renses for sener og fedt
  • 1 gulerod, 1 fennikel, 2 skalotteløg, 2 hvidløgsfed og 1 stang selleri skæres i grove stykker
  • Kødet saltes, pebres og svitses af i en gryde – ikke for hårdt. Fjern kødet og svits grøntsager let i samme gryde.
  • Læg kødet tilbage, og fyld op med porter til det næsten dækker kødet. Giv det et lille opkog, sæt gryden med låg i en forvarmet ovn på 140 grader.
  • Efter 2 timer er kødet ekstremt mørt og er perfekt. Fjern kæberne forsigtig fra gryden.
  • Si kraften og hæld den tilbage i gryden. Reducer så kraften til det halve.
  • Hak 1 gulerod, 1 fennikel og 1 selleristang fint og put det i kraften sammen med kæberne. Lad det simre et par minutter på lav varme til kødet er varmt igen. Grøntsagerne tilfører friskhed.
  • Knoldselleri, kartofler og pastinak skrælles og skæres i mindre stykker. De koges møre i vand og sies. Tilsæt fløde og smør. Moses til en rodmos med grov tekstur.
  • Når kæberne og grønsager er varme, tilsæt så meget fløde og smør som Brødrene Price ville ha ønsket. Smag til med salt og peber
  • Server kæberne på en seng af rodmos i en dyb tallerken. Hæld over lidt af kraften med grønsager. Server!
  • God fornøjelse
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var