I dette kolde vejr der har været i det sidste, må man gøre maden hot og bringe Mexico til vore breddegrader.  Vi har tidligere bragt en fantastisk god kylling taco, og nu har vi kommet til enchilada. Denne version er druknet i øl. Det er ikke bare kyllingen som er braiseret i øl, men også den pikante sauce. Om du ikke vil have den så pikant, være lidt mere forsigtig med chilien.

Jeg bruger en ale i maden, du kan også bruge en mildere pilsner

Retten er frisk i smagen og nem at lave.

Når du drikker retten, kan du nyde den med en god IPA.  Se hvordan øl og mad passer sammen her

Ølbraiseret lime kylling enchiladas

En fantastisk smagfuld kylling enchilada druknet i ale.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Hovedret
Køkken Latin Amerikansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Enchiladas

  • 600 g kyllingfilet brystfilet uden skind
  • 1 tsk Brunt sukker
  • 2 tsk limeskal frisk revet
  • 1 tsk malt spidskommen
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Peber
  • 1/2 tsk Chilipulver
  • 1/2 tsk løgpulver
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 2 spsk Olivenolie
  • 0,25 l Ale ale no 16 er et godt valg
  • 1 stk jalapeno fjern frø og hak den
  • 2 stk lime brug juice fra en 2 lime
  • 250 g ost
  • 8-10 stk tortilla

Enchilada ølsauce

  • 2 spsk Olivenolie
  • 2 spsk Hvedemel
  • 0,33 l Ale
  • 450 ml tomatsauce
  • 2 tsk tomatpuré
  • 2 spsk Chilipulver
  • 1 tsk malt spidskommen
  • 1 tsk løgpulver
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1/4 tsk røget paprika
  • 1/8 tsk Cayennepeber
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk Peber

Sådan gør du
 

Enchiladas

  • Samle alle ingredienser
  • Forvarm ovnen til 180 grader C.
  • I en lille bolle blander du det revne limeskal, brunt sukker, malt spidskommen, paprika, salt, peber, chilipulver, løgpulver og hvidløgspulver.
  • Bland godt sammen og gnid denne rub ind i kyllingbrystene på begge sider
  • Sæt en stor stegepande på panden på medium/høj varme og tilsæt olivenolie. Når det er varmt, tilsæt kyllingen og steg på begge sider indtil de er gyldenbrun, cirka 2 minutter pr. side.
  • Hæld i øl, reducer varmen til medium, set på låg og lad det simre indtil kyllingen er kogt mør, cirka 15 til 20 minutter.
  • Efter 20 minutter river du kyllingen med gafler. Rør den ind med den resterende øl i stegepanden
  • Sluk for varmen. Tilsæt ca 80 ml Enchiladasauce og ca. 60 g revet ost sammen med paprika og limejuice, bland godt.
  • Tilsæt ny 80 ml af saucen i bunden af en smurt ildfast form, og smør den ud med en ske. Tilsæt kyllingfyldet i midten af ​​hver tortilla og rul dem tæt og læg dem ved siden af ​​hinanden i fadet.
  • Når du er færdig, skal du dække tortillaer med den resterende sauce og ost.
  • Bages i 30 minutter, indtil osten er gylden og smeltet ovenpå.
  • Serveres!

Enchilada ølsauce

  • Hæld olivenolie i en lille gryde, og pisk ind melet. Kog på middelvarme til det er gyldent, ca 2 minutter
  • Tilsæt de resterende ingredienser og pisk sammen,. Då den til at simre, og reducer varmen til lav og kog i 5 minutter før brug.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var