Osso buco er egnsret fra Milan. Det er okseskank som er skåret i 2-3 cm skiver for så at braiseres sammen med grønsager.  I Italien braiserer de traditionelt i hvidvin, men at braisere i øl gør det bare mere. Vi har også lagt til lidt bacon.  Det går aldrig fejl.

Osso buco er en fantastisk simreret som næsten klarer sig selv.  I Italien bliver den ofte serveret med Gremolata, en fantastisk blanding af citrusfrugter og persille.  Det smager fantastisk, men smagen er stærk, så pas på med mængden.

Osso Buco nydes godt med en bock.  Læs mere om hvordan øl og mad passer sammen her.

 

Ølbraiseret Osso Bucco
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 min
Tilberedningstid
3,5 time
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 min
Tilberedningstid
3,5 time
Ølbraiseret Osso Bucco
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 min
Tilberedningstid
3,5 time
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 min
Tilberedningstid
3,5 time
Ingredienser
Gremolata
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Samle alle ingredienser
  2. Steg bacontern i en stor gryde på medium varme indtil det er brunet. Fjern baconet med en slidset ske
  3. Giv okseskanken godt med salt og peber. Vend i en skål med mel til de er godt dækket.
  4. Læg okseskanken i gryden med baconfedt. Brun de på begge sider. Fjern de fra gryden.
  5. Tilsæt olivenolie til gryde sammen med gulerødder, selleri og løg. Steg til de bliver bløde. Cirka 8 minutter
  6. Tilsæt øl samtidig som du skraber bunden med en stegespade. Dette for at få al smag med. Rør i tomatpureen
  7. Læg tilbage okseskankene og bacon. Hæld i fond til alt er 3/4 dækket.
  8. Lad det simre, men det skal ikke koge i 3 til 3½ timer, eller til kødet er mørt og falder af benet. Vend skankene hver halvtime eller 45 minutter. Efterfyld med fond så det er 3/4 dækket
  9. Kombiner alle gremolata ingredienser i en lille skål.
  10. Serveres med kartoffelmos, sauce fra gryden og toppet med gremolata, Nyd det!
Del denne opskrift