Gravad laks er et hit på alle frokostborde. Hvorfor ikke grave den selv? Jeg har valgtat grave den i øl og akvavit.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at al fisk, der skal spises rå, fryses et døgn ved -20 grader af hensyn til parasitter. Du kan vælge om du gør det før eller efter. Jeg gjorde det før jeg gravet den.

Det findes meget tilbehør, den mest populære er rævesauce, men andet som sød sennepssauce og ricottaost er gode valg.

Ølgravad laks
Print Recipe
Fantastisk laks
Antal personer Forberedelses tid
8 personer 20 minutter
Ventetid
2 dage
Antal personer Forberedelses tid
8 personer 20 minutter
Ventetid
2 dage
Ølgravad laks
Print Recipe
Fantastisk laks
Antal personer Forberedelses tid
8 personer 20 minutter
Ventetid
2 dage
Antal personer Forberedelses tid
8 personer 20 minutter
Ventetid
2 dage
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Bland alle tørre ingredienser i en morter, og stød dem godt.
  2. Tag eventuelle ben med en pincet fra laksen og læg laksesiden med skindsiden ned på et fad.
  3. Gnid ind krydderblandingen ind i laksen.
  4. Hak de nederste to tredele af dildstilkene groft, og drys dem over laksen. Gem resten af dilden.
  5. Bland øl og akvavit og hæld over laksen.
  6. Dæk hele laksen med husholdningsfilm. Læg et andet fad eller andet tungt over laksen. Det er vigtigt at der pres på laksen.
  7. Vend laksen et par gange i døgnet, så den får med sig al øllet.
  8. Efter 2-3 dage er den færdig. Skyl fisken godt i koldt vand.
  9. Hak resten af dilden og drys over.
  10. Kan serveres med: Ricottaost, rævesauce, brød. Find frem selv!
Del denne opskrift