Alle egner i Danmark har vel en lokal version af silden.  Denne er fra Dragør.  Den skal være specielt god i efteråret når silden er fed.  Når en god last med god sild kom til byen, kom folk med poser og aviser for at købe ind.  Ikke længe efter spredte det sig en duft af pandesild over byen.

Øl, Mad og Folk

Det er en frisk og anderledes ret.  Man kan skifte silden med ål, så får man ja – du gættet det. Pandeål.

Pandesild tæt på

Vil du ha en lokal øl til silden, så anbefaler vi Amager Fælled fra Amager Bryghus

Læs mere om hvordan mad og øl passer sammen her

 

Pandesild fra Dragør
Print Recipe
Den lokale silderet fra Amager
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 10 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 10 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Pandesild fra Dragør
Print Recipe
Den lokale silderet fra Amager
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 10 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 10 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Find frem ingredienser
    Øl, Mad og Folk ØMF.DK
  2. De rensede sild skæres i 3 cm. lange stykker og hvert stykke vendes i mel med lidt salt i.
    Øl, Mad og Folk - ømf.dk
  3. Æblerne vaskes og kærnehus fjernes. Løgene pilles. Løg og æbler skæres i små terninger og blandes godt.
    Øl, Mad og Folk
  4. Smelt ca. 25 gr. smør i en dyb pande. Anbring sildestykkerne på højkant og fordel æbler og løg mellem sildestykkerne. Sæt i en lille klat smør på toppen af hvert sildestykke og drys med rigeligt frisk timian (gem lidt til serveringen. Kom lidt vand ved (ca. 1 kop) og en smule eddike (ca. ¼ kop). Læg et tætsluttende låg over og lad retten simre i ca. 30 minutter på svag varme
    Øl, Mad og Folk
  5. Når Pandesilden er færdig drysses resten af den friske timian Serveres direkte fra panden med groft rugbrød til.
    Øl,Mad og Folk
Recipe Notes

Efter inspiration fra sildensdag.dk

Del denne opskrift