Braiseret oksekød er godt. Langtidsbraiseret endnu bedre.

Dette er en rimelig enkel ret at lave, du skal bare have lidt tid.

Porterbraiseret oksegryde

En dejlig oksegryde
5 fra 3 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 20 minutter
Ret Hovedret
Køkken Europæisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 stilke selleri
  • 2 stk Løg
  • 2 stk Gulerødder
  • 2 spsk Olivenolie
  • 3 stk Laurbærblade
  • 500 g oksekød kød til gryderet
  • 0,5 l Porter
  • 1 spsk Hvedemel
  • 400 g blommetomater

Sådan gør du
 

  • Find frem alle ingredienser
  • Trim og hak selleristilkene groft. skræl og hak løgene også groft. Skræl gulerødderne, skær til på langs og hak groft
  • Varm 2 olien i en gryde på medium varme, tilsæt alle grøntsager og laurbærblade og steg i 10 minutter.
  • Tilsæt oksekød og mel, hæld derefter i øllet og tomater. Knus de med bagsiden af en ske.
  • Giv det et opkog, læg låget på og lad gryden simre på kogepladen indtil kødet falder let fra hinanden. Fjern låget i den sidste halve time.
  • Server! Vi serverede med kartoffelmos
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var