Tidligere i ugen fandt jeg krydderblandingen Ras-el-hanout fra Nordafrika.  Jeg brugte den i den ristede kålrabi- og gulerodsuppe.  Det kan vel bruges i andre retter også?  Hvad med en torskeret med masse grøntsager?  Jeg gik igang og det blev denne ret.  En blanding af gode nordiske ingredienser og det nordafrikanske.

Når det toppes med en  IPA vinaigrette, samt tranebær, mynte og yoghurt bliver det bare fantastisk. 

Et tip når du skal lave torsk: I et fad fordeler du fiskestykkerne. Strø lidt salt på, og hæld citronsaft og snaps over. Brug rigelig med snaps! Lad det marinere i 15-30 minutter. Saltet og snapsen gør at fisken forbliver fast, og gør underværker for smagen.

Stegetiden på torsk varierer med tykkelsen.  Tynde fileter skal bara have 10-15 minutter.  Mine loins var så tykke at de skulle have 25 minutter.  De er færdige når de begynder at flage.

Ras el hanout torsk og IPA vinaigrette

En dejlig smagfuld torskeret med nordiske grøntsager og nordafrikanske krydderier
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 40 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk, nordafrikansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 800 g torskeloins
  • 1 stk blomkål stort hovede, delt i buketter med de grønne deler!
  • 1 stk rødløg skåret i tynde skiver
  • 400 g kikærter 1 ds
  • 1 stk gulerod (valgfrit) skåret i 5 cm korte strimler
  • 2 tsk olivenolie
  • 2 spsk ras el hanout
  • salt og peber

Anretning

  • 1 håndfuld tranebær
  • mynte
  • yoghurt

IPA Citrus Vinaigrette

  • 1 stk citron økologisk skallet
  • 60 ml citronsaft
  • 7-8 dråber tabasco sauce
  • 2 fed hvidløg finhakket
  • 60 ml ipa
  • 150 ml olivenolie
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk sennepspulver
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 tsk paprika

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 200C eller varmluft 180C
  • VALGFRIT: I et fad fordeler du fiskestykkerne. Strø lidt salt på, og hæld citronsaft og snaps over. Brug rigelig med snaps! Lad det marinere i 15-30 minutter. Saltet og snapsen gør at fisken forbliver fast, og gør underværker for smagen.
  • I et stort ildfast fad eller bradepande hælder du blomkålsbuketterne, gulerødder, løg og kikærter Det skal være stort nok til at lægge grøntsager og fisk i et lag. Mix grøntsagerne med olivenolie, ras el hanout og salt godt. Lad de bage i ovnen i 10 minutter
  • Læg torsken sammen med grøntsager og hældt lidt ekstra ras-el-hanout og salt på fisken. Lad den bage videre 15-25 til torsken er færdig så den flager. Hvor lang tid den skal have afhænger af tykkelsen på torsken.
  • Mix vinaigretten
  • Når fisken og og blomkålen er færdig, hælder du dressing over, strør tranebær, hakket mynte og server med yoghurt ved siden.
Keyword Mad og Øl, Madretter med øl, Torsk
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var