Hornfisk i ølgele
God gammeldaws hornfisk i ølgele
Antal personer Forberedelses tid
8personer 5minutter
Tilberedningstid Ventetid
30minutter 4timer
Antal personer Forberedelses tid
8personer 5minutter
Tilberedningstid Ventetid
30minutter 4timer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Samle alle ingredienser
  2. Øl, eddike, røde og sorte peberkorn, laurbærblade, løg og et par stilke persille koges op og simres i 15 minutter.
  3. Hornfisk skæres i skiver, drys godt med salt over. Lad den trække salt mens lagen koger.
  4. Efter 15 minutter slår du varmen af, og lader hornfisken pochere i lagen. Ca 5-8 min
  5. Tag hornfisken op når de er møre men stadig faste. Rens ud de grønne ben og lad den køle af. (Jeg synes det er bedst at pille ben når den er varm, andre mener at det er bedre kold)
  6. Si lagen, spar på rødpeber.
  7. Læg husblad i koldt vand i ca 5-10 minutter til de er bløde. Præs al vand ud, og put husblas i lagen og lad den køle
  8. Jeg hælde først meget lidt lage i en randform, med nogle stilke persille. Satte den i køleskabet. På denne måde kunne persillen blive fast i toppen af formen. Så lagde jeg rødpeber fra lagen i formen. Så alle hornfisk i stykker, så resten af lagen. Så satte jeg det hele i køleskabet.
  9. 3-4 timer eller over natten så er den færdig. Dyp randformen hurtigt i varmtvand for at få geleen ud af formen,
  10. Server på rugbrød, men citron og agurk i tynde skiver, samt med hakket persille over…