Saltgrøner torsk fra Bornholm
Dejlig smagfuld torsk
Antal personer
4personer
Ventetid
12-18timer
Antal personer
4personer
Ventetid
12-18timer
Ingredienser
Saltgrøner torsk
Gudhjemsdyppa
Instruktioner
Saltgrøner torsk
  1. Fisken renses, skrabes, skæres i tykke skiver, gnides med salt og anbringes i køleskabet natten over (12-18 timer)
  2. Udvand fiskeskivene i en halv time
  3. Læg torskehovedet i bunden af gryden. Læg fiskeskivene over. Læg i laurbærblade og peberkorn. Tilsæt 1,5 l vand eller til det dækker fisken
  4. Kog op, og lad torsken simre i 5-10 minutter. Sluk for komfyret og lad den trække til den er mør
Gudhjemsdyppa
  1. Steg bacon i en pande. Sæt til side
  2. I fedtet fra bacon steges de snittede skallotteløg. Sæt også til side
  3. I en gryde, bag en sovs op. Brug fedtet fra bacon, smør, kogelagen fra fisken og brug mel til at jævne saucen.
  4. Tilsæt sukker, bacon og løg og varm saucen godt igennem. Smag til med peber og salt. Nogle bruger også eddike (det gjorde vi)
  5. Den dejlig torsk serveres med kartofler, sovs og et lille drys af persille
Recipe Notes

Efter inspiration fra bogen “Danske egnsretter” af Erik Koed Westergaard