Ristepølser fra Bornholm

Ristepølser fra Bornholm

Hvad slags pølse er det? Vi er på Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri – et fantastisk sted.  Vi skal have nogle pølser til grilning. De præsenterer os nogle flotte som bl.a. ramsløg, chili og lammepølser.  Men de sprang over en mørk brun/rødlig i hjørnet. Tydeligvis ikke noget for turister. ” Åhh – det er en Bornholms specialitet med lunge, hjerte og nyrer. ” Vi nøler ikke – ”den tager vi”

Ristepølse er noget særligt for Bornholm. Den laves af halvt svinekød og resten fordelt ligeligt mellem hjerte, nyre og lunge.  Alt hakkes og æltes sammen med små terninger af fersk spæk, lidt hakket løg, salt peber og stødt allehånde.  Put de i tarme. De saltes et halvt døgn, ryges i 2 døgn og koges. Så kan de steges eller som vi gjorde grilles.  Det er måske tættest på det originale, da de blev ristet over gløder.  Vi fik besked om at være forsigtigt med varmen, da de kan blive bitre med for høj varme.

Ristepølse på grill

De kan serveres med forskellig lokalt tilbehør. Mange har en tradition hvor man spiser dette julemorgen med en honningsyp eller 2 til.  Siden det var sommer, valgte vi nye kartofler, med friskplukkede skovløg og bornholmersennep til. Dette er uden tvivl nogle af de bedste pølser vi nogensinde har grillet!

Ristepølse fra Bornholm 1000

Må prøves når du er på Bornholm

Druknet kartoffelpizza med urter

Druknet kartoffelpizza med urter

Nyd en Simpel, Men Lækker Druknet Kartoffelpizza I en verden hvor pizza ofte er synonym med tomatsauce, pepperoni og masser af ost, bringer druknet kartoffelpizza med urter en velkommen forandring til spisebordet. Denne enkle, men dybt tilfredsstillende variant byder...

4 Øl i en Pizza – en klassiker

4 Øl i en Pizza – en klassiker

Fra Åge til Pizza: Øllets Rolle i Mit Køkken I mit køkken har øl altid haft en særlig plads. Det er ikke bare noget, man nyder til maden; det er en ingrediens, der, hvis brugt rigtigt, kan tilføre dybde og karakter. Dette princip kom virkelig til sin ret, da jeg...

IPA syltede jalapenos

IPA syltede jalapenos

Frisk Twist på Hjemmesyltede Jalapeños: En IPA-Infuseret Delikatesse I en verden, hvor hjemmelavede syltede grøntsager vinder terræn i køkkenet, bringer IPA-syltede jalapeños en spændende og smagsfuld nyhed til bordet. Denne kreative tilgang kombinerer den friske,...

Pizzasauce med øl

Pizzasauce med øl

Opdaterer Din Pizzasauce med Et Strejf af Porter I et køkken, hvor innovation møder tradition, opstår der magiske smagskombinationer, der kan transformere selv de mest grundlæggende retter til kulinariske mesterværker. En af disse kreative tilgange involverer en...

Pizzadej med øl

Pizzadej med øl

En Ny Vri på Klassisk Pizzadej: Magien ved Øl I hjertet af ethvert hjemmekøkken ligger kreativiteten og lysten til at eksperimentere med traditionelle opskrifter. Blandt de mange kulinariske udforskninger har en særlig variant af pizzadej vundet opmærksomhed for sin...

Ølsvin på pind på asiatisk

Ølsvin på pind på asiatisk

Opdagelsen af Asiatiske Ølsvin på Pind I en verden, hvor mad ofte krydser kulturelle grænser, opstår der fra tid til anden retter, der fanger essensen af fusion og innovation. Et sådant eksempel er opskriften på Asiatiske Ølsvin på Pind, en ret, der fusionerer det...

3-2-1 Spareribs med 3 smage

3-2-1 Spareribs med 3 smage

Mesterligt Tilberedte 3-2-1 Spareribs med Et Twist I jagten på den ultimative grilloplevelse har jeg eksperimenteret med den velafprøvede 3-2-1 metode til at tilberede spareribs. Denne metode, kendt for sin evne til at producere konsekvent møre og smagfulde ribs, har...

Marinerede Grillede Vegetarspyd

Marinerede Grillede Vegetarspyd

I en verden, hvor plantebaserede retter vinder mere og mere frem, finder en særlig type måltid sin vej til grillen og vinder hjerter: de marinerede vegetarspyd. Dette måltid er ikke kun en fest for sanserne med sin farverige palette af grøntsager, men det er også en...

Om forfatteren

2 Kommentarer

  1. Geir Harald

    Litt morsomt med ristepølse. Her på Hedemarken (Norge) kalles den skranglepølse. Det navnet flest bruker nå er innmatpølse. Ofte serveres den sammen med medisterpølse og i forbindelse med julefeiringen.

    Svar
    • jeric40

      Må prøve Skranglepølse en gang. Har smakt mange innmatspølser, men ingen helt som denne. Litt annerledes i farven og smakte også utrolig godt 🙂

      Svar

Efterlad et svar til Geir Harald Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Den bedste ingrediens:

Sulten?

Seneste kommentarer

Se også:

Kategorier

Pin It on Pinterest

Share This