Chili – eller chili con carne er som lavet til at putte øl i.  Her kommer øllet virkelig til sin ret. Det var faktisk den første ret jeg nogen sinde havde prøvet at lave med øl, for mange, mange år siden.  Nu har jeg i tillæg startet at eksperimentere med at røge på grillen, samt braisering af kød.  Hvorfor ikke kombinere det hele?  Voila – så har vi røget ølbraiseret chiligryde af okse!

Okse tykkam er et billigt stykke kød, og bliver fantastisk mørt.  På denne måde laver man en billigt ret.  Dette er en ret mild chili, da jeg ikke ville overdøve røgsmagen.  Tag gerne mere, eller stærkere chili i.

Et lille tip, fra første gang jeg lavede chili con carne, brugte kun friske chilier.  Vask dine hænder særdeles grundigt FØR du går på toilettet eller gnider dine øjne………

Jeg brugte min jerngryde ude på grillen og det fungerede meget godt.  Både til stegning af grønsager og til at koge gryden.

Skulle du ikke have muligheden til at røge, tror jeg godt den vil smage godt om du ikke røger.  Vil du have mere røgsmag, kan du tilsætte ny ladning af røg når der er 1 time igen.

Serveres med Mexicanske ris lavet med Corona, nacho chips og brød.

Drikkes med pilsnerøl eller IPA. Se mere hvordan øl og mad passer sammen her.

 

 

 

Røget ølbraiseret chiligryde af okse
Print Recipe
Smagfuld chili, med dejligt mørt røget oksekød
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 30 min
Tilberedningstid
2-2,5 timer
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 30 min
Tilberedningstid
2-2,5 timer
Røget ølbraiseret chiligryde af okse
Print Recipe
Smagfuld chili, med dejligt mørt røget oksekød
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 30 min
Tilberedningstid
2-2,5 timer
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 30 min
Tilberedningstid
2-2,5 timer
Ingredienser
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Samle alle ingredienser
  2. Læg trefliserne i blød. Del tykkammen i 3-4 dele. Pensle de med olivenolie og drys salt og peber over de. La de trække i 30 minutter mens grillen bliver varm. Den skal være 230+ grader.
  3. Læg træfliserne på grillen. (jeg har ikke røgeboks, men laver en røgepose selv af stanniol) Når røgen starter, lægger du kødet på direkte stærk varme i 6-7 minutter. De vendes efter 3 minutter. De skal blive jævnt brune.
  4. Hak dine grønsager mens kødet steges
  5. Efter de 6-7 minutter, flytter du kødet til indirekte varme. Set gryden/wok på direkte varme. Tilsæt olie, løg, hvidløg, peberfrugter og chili.
  6. Lad de stege i 8-10 minutter til løgene er gennemsigtige. Så er det tid for at tilsætte krydderierne spidskommen, chili og oregano. Rør det godt ind.
  7. Tilsæt øl og hakkede tomater.
  8. Læg kødstykkerne i. Lad det koge op. Læg låg eller stanniol på gryden så den bliver tæt.
  9. Sæt nu gryden på indirekte varme, og nu skal temperaturen ned på 160 - 170 grader. Det skal nu stå og simre i ca 2 timer, måske 2 t og 15 min. Den er færdig når kødet er mørt
  10. Riv kødet fra hinanden med 2 gafler, og rør rundt i gryden. Server med Mexikanske ris, Nachos eller Brød.
  11. Vel bekomme!
Recipe Notes

Efter inspiration fra bogen "RØK - lær alt om røking av mat på grillen"

Del denne opskrift