Restaurant Dinner i Oslo var den restaurant som fik min øjne op over hvor godt kinesisk mad kan være. Deres speciale er  Szechuan køkkenet. En af mine favoritter er deres sprøde, strimlede oksekød. Jeg har spist det på mange forretningsrejser i Oslo. Bliver aldrig træt af det.

Hvorfor ikke prøve at lave noget lignende der hjemme? Det er faktisk ikke så svært! Med gode råvarer, bliver det fantastisk. Brug godt og mørt kød.

Jeg friterer de i en frityregryde, men du kan bruge en gryde eller på panden.

I marinaden bruger jeg en stout – gerne en med lidt lakrids. Limfjordsporter eller stout fra Midtfyns har jeg brugt.

Når det gælder stir-fry sovs er denne en enkel og hurtig. Men du kan også prøve med Kanton eller Szechuan sovs. Det er bare at prøve sig frem!

Til retten drikker jeg en Brown Ale til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Sprødt Strimlet oksekød i stout marinade

Dejlig oksekød!
0 fra 0 stemmer
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret Hovedret
Køkken Kinesisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 600 g oksekød rib-eye eller culotte
  • 2 stk Æg
  • 320 g kartoffelmel
  • 1 stk Løg skrællet og skåret i halvt og så i skiver
  • 1 stk rød peberfrugt skåret i skiver
  • 5-6 stk forårsløg Skåret på langs

Marinade

  • 2 tsk sojasauce jeg brugte Maggi
  • 2 tsk ingefær og hvidløgspasta evt brug flydende ingefær og hvidløg
  • 2 tsk sesamolie
  • 2 tsk Stout
  • 1 tsk Sukker
  • 1/2 tsk hvid peber

Stir Fry Sauce

  • 4-5 spsk sojasauce
  • 4 spsk citronsaft
  • 4 spsk honning
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingrediener
  • Bland alle ingredienser til marinaden i en lille skål.
  • Skær oksekød i tynde strimler. Hæld marinaden over oksekødsstrimlerne og bland godt. Mariner i 15 minutter.
  • I en lille skål blandes alle ingredienserne til stir-fry sovsen og sættes til side.
  • Bland 2 æg i de marinerede oksekødsstrimler. Bland det godt.
  • Rul oksekødsstrimlerne i kartoffelmel, så de dækkes godt. Sørg for, at alle oksekødsstrimler er adskilt. Rist af det overskydende mel inden stegning.
  • Varm olien til høj varme på omkring 180 grader. Tilsæt oksekødet i mel og steg 2-3 minutter, indtil det er sprødt.
  • Fjern fra olie og læg på en tørkerul.
  • Varm en wok / pande op til medium/høj varme. Tilsæt lidt olie, efterfølgende de skårne løg og rør i nogle sekunder. Tilsæt derefter peberskiverne, rør godt.
  • Tilsæt de stegte oksekødsstrimler. Hæld over stir-fry sovsen, tilsæt forårsløg. Rør godt for at kombinere alle ingredienser på høj varme i 1-2 minutter.
  • Læg det hele på serveringsfade. Server straks!
  • Server med ris eller noodler. God appetit!
Keyword Madretter med øl, Okse
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var