Vi havde et andebryst til overs.  Jeg har længe haft lyst til at lave “pulled duck”, men kan man det af brystet.  Det er jo ikke særlig fedt?  Når man laver pulle pork er det jo fedtet som bryder ned kødet.  Men jeg tænker hvis man lader den få lov til at godtgøre sig i lang tid, druknet i en marinade så er det måske håb?  Lad os prøve!

Jeg ville have den lidt “sticky” – klæbrig.  Så marinaden bestod af ahornsirup, BBQ sauce, brunt muscavodo sukker og en sponseret Stout fra Midtfyns Bryghus.   Jeg tog af skindet, og lod brystet stege i marinaden i 5,5 timer.  Jeg lod skindet stege sig sprødt ved siden af de sidste 3 timer.

Til den lavede jeg en coleslaw fra Rødkål på øldåse.  Så samlet jeg den med Brioche bolle, kød, ekstra BBQ sauce,  sprød hakket andeskind, stegt spegesking, coleslaw.  Det blev bare yummi!  Meget godt.

Bone appetit!

 

Til retten drak jeg en brun beligisk ale.  Se hvordan mad og øl passer sammen her.

Her er nogle eksempler over brown øl til maden.
Svaneke Brown Ale
Fanø Vadehav
Funky Santa fra Midtfyns Bryghus

Sticky stout pulled duck

En smagfuld og fantastisk dejlig klæbrig pulled duck
5 fra 5 stemmer
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 timer 30 minutter
Samlet tid 5 timer 35 minutter
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk, Dansk, Grill
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 200 ml ahornsirup
  • 200 ml Barbeque sovs købt eller hjemmelavet - gerne med Chipotle
  • 150 g brunt muscovado sukker
  • 200 ml stout
  • 3-4 stk andebryst
  • 4 skiver spegeskinke
  • lidt salt og peber
  • Coleslaw Gerne med rødkål på dåse
  • Hamburger boller Gerne brioche

Sådan gør du
 

  • Sæt ovnen til 135 grader
  • Mix ahornsirup, BBQ sovs, brunt sukker og øl i en skål. Pisk ud alt sukker.
  • Fjern skindet fra brysterne. Læg andebrysterne i et ildfast fad og hæld marinaden over. Dæk med aluminium folie og sæt i ovnen. Lad de stå i 4,5 timer. Mine var store flotte bryster - har du lidt mindre bryster - kan du kutte ned tiden lidt.
  • Læg skindet i en ildfast form på bagepapir. Læg et andet bagepapir ovenpå - læg et præs på. Vanligvis skal der mere varme på for at få et sprødt skind. Men sæt det ind når der er 2,5 eller 3 timer tilbage - og du får et fantastisk sprødt skind
  • Fjern folie - lad den stå 1 time til.
  • Steg spegeskinken og lav/køb broccoli/cole slav
  • Med 2 gafler river du kødet fra hinanden
  • Varm hamburger bollene
  • Server sticky stout pulled duck med coleslaw, BBQ sauce, stegt spegeskinke og brioche brød
Keyword Fjerkræ, Grill, Madretter med øl
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var