Ved at bruge svineskanke får du en fantastisk ølfond.  Duften af god mad syder i køkkenet.

Kødet kan du så bruge i supper, salater og andet godt.

Jeg brugte den til en Ramen, hvor opskriften kommer senere

Svine ølfond

smagfuld svinefond
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 13 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 stk svineskanke
  • 1 stk Løg stor løg skåret i store både
  • 6 stilke Timian
  • 2 stk Gulerødder skåret i store tern
  • 1 stk porre skåret i skiver
  • 2-3 kviste Rosmarin
  • 2 stk Laurbærblade
  • 1 l Brown Ale
  • vand om det skal mere væske

Sådan gør du
 

  • Find frem alle ingredienser
  • Salt svineskankene let og læg i en stor gryde.
  • Skræl og skær grøntsager i grove bidder, og læg sammen med svineskankene.
  • Hæld øl og vand over til det står et par cm over skankene.
  • Skum fedtet fra undervejs.’
  • Lad svineskankene simre 3-4 timer til kødet løsner fra benet.
  • Si kraften fra.
  • Riv kødet fri fra skindet og ben. Riv kødet med 2 gafler, og gem til senere brug.
  • Nu har du en kraft du kan bruge i supper, simreretter og andet godt
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var