Tors gran og enebærsnaps

Få skoven ind på dit spisebord!

Dejlig snaps med den bedste smag af Nordens skove!

Hvor meget

0,7 l

Færdig på:

2-4 uger

Årstid

Sommer/efterår

Bruges til:

Familie frokost

Introduktion

Tors gran og enebærsnaps

I disse tider skal man ofte vide eksakt hvor ingredienserne kommer fra. 60.223171, 11,028990 er de nøjagtige koordinater hvor granen kommer fra i denne snaps.  Det er fra min brors, Tor Magnes have.

Denne snaps har blevet en favorit her i huset, og den går hurtig til vores frokoster. Den passer godt til næsten alle retter, men specielt godt til vildt og kødretter.

Den er frisk og god og passer godt på frokostbordet!

Ingredienser

  • 1 l glas med skruelåg
  • 1 flaske vodka, 0,7 l
  • 1 dl (25g)granskud.
  • 6-8 tørrede enebær
  • 1 spsk sukker

De fleste bruger nye granskud, da disse er milde i smagen.  Men jeg startet med at bruge ældre skud, da det giver en endnu bedre smag.

Du skal helst bruge rødgran, men jeg har lavet den med andre gransorter også.

Instruktioner steg for steg

Steg 1

Skyl granskudene.

Steg 2

Knus enebærene let.

Steg 3

Put ingredienserne i et glas, og hæld vodkaen over.

Steg 4

Lad den trække  1-2 uger.

Steg 5

Filtrer snapsen, og hæld på flaske.

Steg 6

Lad den eftertrække i 1-2 uger.

Drik den til

Skipperlabskovs med ale

Ølbraiseret lammeskank

Langtidsbraiserede svinekæber