Øl i asiatisk mad?  Ja, det fungerer fantastisk! Denne torsk i ølkarry er himmelsk.  Saucen bliver det rene slik!  Undrer du nogle gange på hvad du skal lave på det du har i skabet. Den er fantastisk med torsk, men dette er en fantastisk basisret for det som ligger i skaberne.  Du kan bytte ud fisk med kød, bytte om på det grønne. Tilsætte ekstra grønsager, altså hvad du har liggende i skabet.

Torsk i rød ølkarry med kokosmælk

Den smager fantastisk en sommerdag med pilsner eller hvedeøl.

Torsk i rød ølkarry med kokosmælk

Fantastisk god torsk med rød karry og kokosmælk
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hovedret
Køkken Asiatisk
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

  • 500 g torskefileter
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 stk skalotteløg hakket
  • 2 fed hvidløg hakket
  • 1 dåse kokosmælk fed
  • 1 tsk rød karrypasta
  • 1 tsk fiskesauce
  • 1 tsk havsalt
  • 1 tsk sort peber
  • 2 dl pale ale eller steam beer
  • 1 stk grøn chili helst thai chili eller jalapeno
  • 100 g salat
  • Ris ris til servering

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • I en stor, dyb stegepande med låg varmer du olivenolie over medium høj varme. Tilsæt skalotteløg og steg til de er bløde og lidt brune. Det tager cirka 5 minutter
  • Tilføj i hvidløg og karrypasta og steg i cirka 30 sekunder, til aromaen kommer frem
  • Rør ind øllet
  • Tilføj kokosmælk, karrypasta, fiskesauce, salt, peber, og chili : Lad det simre til det er lidt reduceret, omkring 10 minutter.
  • Tilsæt torskefileterne i gryden, skru varmen ned til lav, sæt låg på og lad det simre, indtil fisken er kogt igennem. Den vil falde nemt fra hinanden med en gaffel. Det tager omkring 10 minutter
  • Rør ind salaten og lad den koge ca 1 minut
  • Server med ris, og velbekomme!
Keyword Thai
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var