Det kan ikke nævnes nok – tarteletter er en af de bedste retter til at bruge øl i.  Smagen bliver bare beriget og får mere dybde.  TartØLetter er altid en favorit når vi har familiefrokost

Når man så bruger fersk torsk, laks og rejer til at have i tarteletterne, så kan det vel ikke blive helt fejl?

Her bruger jeg øl i den hvide sovs – og har også øl i kogevandet for Asparges og Fisk. Jeg bruger mellem ¼ del og halvdelen i vandet.  Det giver også bare en ekstra smag.

Jeg bruger en sponseret Wit fra Midtfyns Bryghus, men alle hvedeøl funger supergodt.

Se alle opskrifter på TartØLetter her.

Se også hvordan øl og mad passer sammen her.

Torsk, Laks og RejeTartØLetter
Print Recipe
Smagfulde fiske tartøletter
Antal personer Forberedelses tid
5 personer 15 min
Tilberedningstid
25 minutter
Antal personer Forberedelses tid
5 personer 15 min
Tilberedningstid
25 minutter
Torsk, Laks og RejeTartØLetter
Print Recipe
Smagfulde fiske tartøletter
Antal personer Forberedelses tid
5 personer 15 min
Tilberedningstid
25 minutter
Antal personer Forberedelses tid
5 personer 15 min
Tilberedningstid
25 minutter
Ingredienser
Fisk
Hvid ølsauce
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Samle ingredienser
  2. I en gryde smelter du smørret og rører ind hvedemel
  3. Hæld i 1 dl af mælken, kog op og pisk til den bliver jævn. Hæld i resten af mælk og øl i 2-3 omgange. Lad den simre i 5-6. minutter. Resten af væsken pisker du ind senere
  4. I en ny gryde koger du op vand, øl og salt. Knæk af den nederste del av asparges, del de så i 2 halve. Lad de koge 3-4 minutter får du fisker de op igen. Læg de i en skål med koldt vand.
  5. Skær fisken i terninger på ca 2 x 2 cm. Kog op igen aspargesvandet. Læg fisketerningerne i det kogende vand og skru af varmen. Lad de ligge i vandet i 5 minutter. Spar på kogefonden, Brug fonden til at at få den rette konsistens. Smag til med salt og peber
  6. Rør den hakkede dild ind i den hvide sovs. Rør også ind fisketern.
  7. Varm tarteletter. Hæld så en passende mængde med fyld i hver tartelet. Pynt med rejer og lidt dild.
  8. Server!
Del denne opskrift