Bindefarsen i pølser er noget af de vigtigste når man laver pølser.  Det være sig kødkøkken og det vegetariske.  Har man ikke et godt bindemiddel, vil pølsene falde fra hinanden og de vil mangle fylde.  Specielt i det vegetariske køkken er det vigtigt.

Her bruger vi forskellige naturprodukter for at holde farsen sammen.  Du kan købe xantan gum over nettet uden problemer.

Når det gælder de kortkornede ris, bruger jeg risotto ris.  For at få mere smag, bruger jeg en ølfond i stedet for vand.   Dette giver mere dybde og smag i risene.   Jeg har brugt en sponseret Moonshine fra Midtfyns Bryghus.   Du kan bruge maltrige ales – det er vigtigt at bruge en maltrig øl i fonden.  Alle de belgiske fungerer også.  Du skal bare ikke bruge IPA – da denne bliver bitter under kogning.

Når du så har alle ingredienser er det bare at samle de hele, og det bliver supergodt!

Vegetarisk pølsebindemiddel

Med dette bindemiddel som base, kan du lave alle mulige vegetar pølser og vegetariske scotch eggs
5 fra 4 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Hovedret, Snack
Køkken vegetar

Ingredienser
  

  • 3 stk æg
  • 2,5 spsl vand eller øl
  • 2 spsk olivenolie
  • 6 spsk soja proteinpulver
  • 4 tsk kartoffelmel
  • 1,5 spsk xantan gum
  • 750 ml kogt kortkornet hvid ris jeg bruger risottoris
  • øl grøntsagsfond til at koge risen i se beskrivelse over

Sådan gør du
 

  • Kog ris - brug en ølfond istedet for vand
  • Pisk æg, vand og olie i en stor skål.
  • Brug en træske til at røre ind sojaprotein, kartoffelmel og xanthan gum indtil det er godt blandet
  • Køl risen ned og rør ind risen
  • Bland godt
Keyword Madretter med øl, Vegetar
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var