Kender du den følelse af glæde og forventning når du har en god ret simrende på komfuret? Hvordan duften af god mad bare spreder sig i køkkenet. Fantastisk, og det er hvad en god skipperlabskovs gør ved dig.

Hvordan lave denne traditionelle ret endnu bedre? Brug øl!  Jeg brugte en sponseret Sunshine fra Midtfyns Bryghus.

Jackfruit er fantastisk i den vegetariske version af skipperlabskovs, den tager til sig de gode smage, og man får lidt mere tekstur i retten. Dejlig smagfuld skipperlabskovs!

Bon appetit!

Til retten drak jeg en brun beligisk ale.  Se hvordan mad og øl passer sammen her.

Her er nogle eksempler over brown øl til maden.
Svaneke Brown Ale
Fanø Vadehav
Funky Santa fra Midtfyns Bryghus

Vegetar Skipperlabskovs

Dejlig, smagfuld vegetarisk skipperlabskovs
No ratings yet
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 35 min
Samlet tid 50 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk, vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 ds jackfruit i lage
  • 2 spsk olie
  • 1 stk porre skåret i tynde skiver
  • 4 stk gulerødder i tern
  • 1 fed hvidløg hakket

Sådan gør du
 

  • Lav din ølfond. Til denne brugte jeg en god maltrig ale
  • Kut alle grøntsager i tern.
  • Dræn jackfruit, og skær den i mindre bidder. Skær den på den længte retning og ikke på tværs.
  • Varm op olien i en tykbundet gryde på medium/høj varme.
  • Hæld hvidløg og porre i gryden og steg i et par minutter.
  • Hæld i tern af knoldselleri, halvparten af gulerødderne og timian. Lad de stege i 12-14 minutter til de begynder at karamellisere.
  • Hæld i resten af grøntsagerne og jackfruit. Fyld op med fond til de står 1-2 cm over grøntsagerne. Det kan være fra 1 l op til 1.5 l, afhængig af størrelserne på grøntsagerne.
  • Lad det stå at simre i minimum 30 minutter til grøntsagerne er møre. Vil du have den lidt mere ”grødede” lader du den bare simre videre.
  • Server med et drys purløg, rugbrød og syltede rødbeder.
Keyword ale, labskovs, Skipperlabskovs,, Vegetar
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var