Stjernskud er en af frokostbordets hofretter. En overdådig ret med fisk, dressing og grønt. Her har jeg lavet et vegetarisk stjerneskud som siger spar 2. Den er en god blanding af smagfulde ingredienser, sprødt og blødt. Det hele samles til et godt smørrebrød.

Jeg skriver ikke opskriften på alle elementer her, da det vil blive en alenlang post, og det står opskrifter på delelementerne andre steder på siden Jeg linker til de her.

Start med at lave faux laks – det skal være 2 dage før. Se opskriften her.

Lav dine ølpanerede pandestegte pastinakker. Se opskriften her.

Udover dette bruger du asparges, hjemmelavet vegetarisk stenbiderrogn (tapiocaperler) eller caviart.

Smørrebrødet bliver smagfuldt og til stjerneskuddet drikker jeg en god pale ale. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Forslag til Golden Ale
Godt øl pale ale fra Hornbeer.
Moonlight eller sunshine fra Midtfyns Bryghus passer godt til
Jacobsen Gylden Ale
Mekanikeren fra Syndikatet

Vegetar stjerneskud

Perfekt smørrebrød til vegetarfrokosten
0 fra 0 stemmer
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 32 min
Ret Frokostret
Køkken Dansk, Vegatar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Hovedingredienser

  • 4 skiver hvidt brød
  • 4 stk ølpaneret pandestegt pastinak Se link over til opskrift
  • 4 stk faux laks fileter Se link over til opskrift
  • 4 stk grønne asparges
  • vegetar kaviar Tapioca eller Caviart
  • smør til stegning
  • dild til pynt

Dressing

  • 2 spsk mayonnaise gerne hjemmelavet
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 stk citron 1 spsk saft derfra
  • 1 knsp sød paprika
  • 1 ksnp Cayennepeber
  • 1 knsp røget paprika hvis du vil have en lidt røget smag
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

Stjerneskud

  • Lav dine ølpanerede pandestegte pastinakker
  • Find frem din faux laks
  • De grønne asparges knækkes i enden, hvor de knækker naturligt af. De lynsteges på en pande med smør og drysses derefter med en smule salt og peber.

Dressing

  • Creme fraiche, mayonnaise og tomatpure røres godt sammen.
  • Smag til med salt, peber, citronsaft, en smule paprika og cayennepeber.

Servering

  • På en skive brød med eller uden smør anretter du med pastinak, gulerod, asparges, vegetar kaviar, dressing og dild.
Keyword Madretter med øl, Vegetar
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var