Ølbraiserede farserede grisetæer
Dejlige farserede grisetær
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 3 minutter min
Samlet tid 47 minutter min
Ret Hovedret
Køkken Europæisk
Grisetæer
- 4 kg grisetæer
- 1/2 l hvedeøl Brugte wheat fra Midtfyens Bryghus
- 2 stk Gulerødder
- 2 stk Løg
- 2-3 stk skalotteløg
- 2-3 kviste estragon
- 1 stk hvidløg delt i 2
- 1 stk Laurbærblad
- 200 g anderleverpostej
- 200 g svampe
- 1-2 dl Kalvefond jeg har også brugt øl i denne
- 1 dl trøffelolie
Panering
- 3 stk Æg
- 200 g Hvedemel
- 300 g brødrasp
- 100 g klaret smør
Portvinsauce
- 1 dl portvin
- 1 dl Kalvefond
- 75 g Smør
- 30-40 g sort trøffel
Dag 1
Læg grisetæerne i en stor gryde, sammen med hvedeøl, grøntsager, estragon, timian, hvidløg og laurbærblad.
Dæk op med vand og lad det simre i ca 3 timer. Fjern fra pladen og lad det køle ned så du kan plukke tæerne. Pluk alt kød og hak det med en kniv
Rens svampe. Skær de i passende små tern, og steg de i smør.
Skær andeleverpostej i tern
Bland det hakkede kød, andelevet, svampe, kalvefond og trøffeljuice til en fast fars.
Nu former du de til pølselignende stykker. Stil de på køl til dagen efter. Dæk de med plastfilm
Dag 2
Paner grisetæerne. Vend de først i hvedemel, derefter i pisket æg og til slut i rasp.
Steg de i klaret smør
Portvinsovsen laver vi ved at lave 1 dl portvin med 1/2 l kalvefond. Monter ind 75 g smør. Du finhakker trøffel og blander det ind i sovsen.
Server med kartoffelmos.
Keyword Madretter med øl, Svin