Go Back
+ servings

Ølbraiserede farserede grisetæer

Dejlige farserede grisetær
4.60 fra 5 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 47 minutter
Ret Hovedret
Køkken Europæisk
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

Grisetæer

  • 4 kg grisetæer
  • 1/2 l hvedeøl Brugte wheat fra Midtfyens Bryghus
  • 2 stk Gulerødder
  • 2 stk Løg
  • 2-3 stk skalotteløg
  • 2-3 kviste estragon
  • 1 stk hvidløg delt i 2
  • 1 stk Laurbærblad
  • 200 g anderleverpostej
  • 200 g svampe
  • 1-2 dl Kalvefond jeg har også brugt øl i denne
  • 1 dl trøffelolie

Panering

  • 3 stk Æg
  • 200 g Hvedemel
  • 300 g brødrasp
  • 100 g klaret smør

Portvinsauce

  • 1 dl portvin
  • 1 dl Kalvefond
  • 75 g Smør
  • 30-40 g sort trøffel

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Læg grisetæerne i en stor gryde, sammen med hvedeøl, grøntsager, estragon, timian, hvidløg og laurbærblad.
  • Dæk op med vand og lad det simre i ca 3 timer. Fjern fra pladen og lad det køle ned så du kan plukke tæerne. Pluk alt kød og hak det med en kniv
  • Rens svampe. Skær de i passende små tern, og steg de i smør.
  • Skær andeleverpostej i tern
  • Bland det hakkede kød, andelevet, svampe, kalvefond og trøffeljuice til en fast fars.
  • Nu former du de til pølselignende stykker. Stil de på køl til dagen efter. Dæk de med plastfilm

Dag 2

  • Paner grisetæerne. Vend de først i hvedemel, derefter i pisket æg og til slut i rasp.
  • Steg de i klaret smør
  • Portvinsovsen laver vi ved at lave 1 dl portvin med 1/2 l kalvefond. Monter ind 75 g smør. Du finhakker trøffel og blander det ind i sovsen.
  • Server med kartoffelmos.
Keyword Madretter med øl, Svin
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var