Go Back
+ servings

IPA Marinerede saltstegte sild

Min favoritsild
5 fra 4 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 9 minutter
Ret Frokostret, Hovedret
Køkken Dansk, Påske
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

  • 4 stk spegesild
  • 1 l IPA - India Pale Ale
  • 100 g Rugmel
  • 4 stk Løg
  • grov sennep enten min ølsennep eller Bornholms sennep
  • olie/smør til stegning - brug en kombination
  • 4 skiver rugbrød
  • fedt til rugbrødet
  • rødbeder
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skyl og rens fiskefileten. Skær af hale og rygfinne hvis den har det
  • Læg den i IPA i ca 24 timer. Skift evt efter 12 timer
  • Sildefileterne vendes i rugmel, som er krydret med salt og peber
  • Skær løg i tynde skiver og de steges brune. Du kan gerne tilsætte lidt øl for at gøre løgene bløde helt til sidst.
  • Steg fileterne sprøde i smør tilsat lidt olie. Da kan du stege de på højere blus og du får en sprødere sild. Vær tålmodig og prøv så du kun behøver at vende en gang
  • Serveres på fedtsmurt rugbrød med de dejlig bløde løg, grov (øl)sennep og rødbeder. Den serveres selvfølgelig med øl og snaps
  • Her med øl og snaps
Keyword Bornholm, Egnsretter, Fisk, Madretter med øl, Påskefrokost, Sild
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var